4 D'li işçilerden Çalışma Bakanı Selçuk'a mektup

4 D'li işçilerden Çalışma Bakanı Selçuk'a mektup
Kamuda 4 D kadrosunda istihdam edilen, taşerondan kadroya geçen 200 bin işçi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a önemli bir mektup yazdı.

Web sitemize ulaşan binlerce çalışanın yazdığı o mektubu yayımlıyoruz:

Sn. Bakanım, bizler kamu kurumlarında ekseriyeti 10 yıldan fazla hatta 15 yıldır taşeron firmalarda asgari ücretle çalıştık. Yıllarca tüm sosyal ve sendikal mahrum edildik, şirket patronları sırtımızdan köşeyi dönerken, bizler ayın sonunu getirmekte zorlandık. Hiçbir sosyal ve sendikal hakkımızı alamadık, zaten o süreçte sendikalı olmamızın da önü kapalı idi.. 

Geldiğimiz noktada Devletimiz varolsun, Sn Cumhurbaşkanımızın da önderliğinde 2 Nisan 2018 tarihinde kadroya geçtik Allah razı olsun, kamuda istihdam edildik fakat istihdam şeklimiz KHK ile olduğu için kamu işçiliği vasfında nereye sığdırıldığımız açıkçası sendikaların bile çözemediği bir bilmeceye döndü. Kadroya geçişte geriye dönük açtığımız davalardan feragat ettik, zinhar avukatlık ücretlerini de cebimizden ödedik. Bunlar geride kaldı zaten sorun bu değil. Geldiğimiz noktada bizlerin iş kolları belli değil. Bizler halen asgari ücret alıyoruz yaklaşık 200 bin kamu çalışanıyız. Bizi belediye de çalışan ve kadroya geçen diğer işçilerle karıştırıyor herkez. Bizler kamu kurum ve kuruluşlarında Bakanlıklar bünyesinde kadroya geçen işçileriz ve asgari ücret +4+4 zamma tabi olan işçileriz. Bizleri lütfen belediye çalışanları ile karıştırmayınız onlar zaten makul oranda ücret alıyor. Burada asıl mağdur olan biziz. 200 bin kişi. Bizleri halen 1 Kasımda yapılacak olan toplu sözleşmede yardımcı iş kolundan göstererek TİSe dahil etmek isteyen sendikalar var.
Sn. Bakanım lütfen bunlara göz yummayın. Bizim artık yanımızda durun lütfen, çoğumuz evli barklı, çoluğu çocuğu olan insanlarız, ekseriyetimiz kirada ve ayın sonunu getirmekte zorlanan insanlarız. Sizden rica ediyoruz 1 Kasım itibariyle bizi asıl iş koluna dahil ediniz. Özellikle Sağlık sektöründe cefakarca çalışan işçiler hepten mağdur oldular, bu zorlu süreçte en ön safta mücadele ederken ek ödeme vs alamadılar. Adeta üvey evlat ve 2. sınıf kamu çalışanı muamelesi gördüler. 

Zehra hanım, lütfen kendinizi bizim yerimize koyun, 15 yıldır asgari ücretle çalışıp ta kadroya geçince yine asgari ücret almanın nasıl bir duygu oluşturacağını az çok tahayyül edersiniz. Sizden 1 Kasımda işçilerin yanında olmanızı, özellikle belediyeler haricinde ki 200 bin kişilik kamu işçisinin, 4 D kadrosunda istihdam edilen mağdur kesimin yanında olmanızı rica eder, saygılarımızı sunarız.
ajanskamu 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum