4 D'li kamu işçi sorunları Bakanlığa sunuldu

4 D'li kamu işçi sorunları Bakanlığa sunuldu
17 No'lu Sağlık iş kolunda yetkili sendika Öz Sağlık-İş, 4 D'li kamu işçilerinin sorunlarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a iletti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışan sosyal hizmet personelinin sorunlarına ilişkin bire bir temaslarla hazırlanan SAHA RAPORU Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sunuldu.

Kurumlarda çalışan sosyal hizmet personeli ile yapılan toplantılar ve bire bir görüşmeler ışığında oluşturulan SAHA RAPORU 3 ayrı bölümden oluşuyor.

“GENEL DURUM TESPİTİ”nin yapıldığı ilk bölümde, sabit vardiya sistemi, Bakanlık uygulamalarındaki sıkıntılar ve Pandemi süreci çalışma sisteminin getirdiği sorunlara yer verildi.

Raporun ikinci kısmı “KADROYA GEÇİŞ VE SONRASINDA YAŞANAN SORUNLAR” dan oluştu. Bu kısımda, tayin/nakil ve becayiş yasağı, asgari ücret yüzdelik farkları, zorunlu emeklilik, personel ihtiyacı, görev tanımları, işyeri kılık kıyafet sorunları, personel kimlik kartlarının güncellenmesi, güvenlik işçilerinin sertifika harçları, ek ders karşılığı çalışan öğretmenlerin toplu sözleşmeye dahil edilmesi, Ev Tipi çalışma biçiminin oluşturduğu sorunlar, fazla mesai uygulamalarındaki aykırılıklar, sorumluluk tazminatı ve TİS hükümlerine uyulmaması gibi konulara yer verildi.

Raporun son kısmında ise “KURUMLARDA YAŞANAN SIKINTILAR” yer aldı. Çocuk Hizmetleri, Yaşlı ve Engelli Hizmetleri ve Kadın Hizmetleri olarak ayrılan bu bölümde de, bu kurumlarda çalışan sosyal hizmet personelinin yaşadığı sorunlara detaylı olarak yer verildi.

Sendikamız tarafından hazırlanan SAHA RAPORU, başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Zehra  Zümrüt  Selçuk  olmak  üzere bakanlığın ilgili birimleri ile paylaşıldı.

Bu konuda Sendikamıza ve sosyal hizmet işçilerine her türlü desteği veren Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Genel Başkanı Mahmut Arslan da yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sendikamızı ziyaret ederek, basına konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rapor için TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.