4 meslek dışında 3600 ek göstergede yeni gelişme!

4 meslek dışında 3600 ek göstergede yeni gelişme!
3600 ek gösterge artışında 4 meslek dışında öğretmenler ve diğer yöneticiler de devreye alındı. Buna göre şube müdürlerinin 2200 olan ek göstergesi artacak. Genel müdür yardımcıları 6400’ü görecekler. Daire başkanları ise 4800 ek göstergeye ulaşacak. Peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Hangi meslekler masada? Kimin maaşı ne kadar artacak? İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, SGK, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı yetkilileri tarafından hazırlanan taslak çalışmalarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında son şekil verilecek. 2022 yılında çıkması beklenen 3600 ek göstergede yeni bir gelişme daha yaşandı.

İDARECİLER DE 3600 EK GÖSTERGEDEN FAYDALANACAK
3600 ek gösterge artışında polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisinin yanı sıra idareciler de 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanacak. İdarecilerin de bu düzenlemeden faydalanmasıyla birçok idari kadroda da ek göstergeler artırılacak.

EMEKLİ İDARECİNİN GÖSTERGESİ 6400’E ÇIKACAK
Habere göre yapılan düzenlemeyle birlikte;

Şube müdürü (1/4) olarak çalışanların ek göstergesi 2200’den 3600’e çıkacak. 30 yıllık bir şube müdürünün emekli ikramiyesi böylece 30 bin TL artmış olacak.
Kamuda genel müdür yardımcısı olarak görev yapan personelin ek göstergesi 5300 veya 6400’e kadar çıkacak. Burada kesin rakam çalışmalar sonunda belirlenecek.

DAİRE BAŞKANINA 4800 EK GÖSTERGE
Daire Başkanlarının ek göstergesinin ise 4800 olması öngörülüyor.

ŞEF, MEMUR, VHKİ’LERİNDE EK GÖSTERGESİ DÜZENLENECEK
Bütün bunlara ilaveten şef, memur, bilgisayar İşletmeni ve veri hazırlama işletmeni gibi diğer unvanlarda ek gösterge düzenlemesi yapılacak

KARİYER MESLEKLERİN DE EK GÖSTERGELERİ YÜKSELECEK

Mesleğe yarışma ve yeterlik sınavıyla girilen müfettişlik, denetçilik, kaymakamlık gibi kariyer mesleklerinin ek göstergeleri de yükselecek.

POLİSLER VE AMİRLERİ
Polis memurlarının yanı sıra emniyet müdürlerinin emniyet amirlerinin komiserlerin baş komiserlerin ve diğer polislerin ek göstergeleri de masaya yatırılacak.
Üniversite genel sekreterleri, üniversite genel sekreter yardımcıları, üniversite daire Başkanları, fakülte sekreterleri ile diğer personel de gündeme gelecek.

Bölge müdürleri, bölge müdür yardımcıları, il müdürleri de değerlendirilen unvanlar arasında.

KİMİN MAAŞI KAÇ LİRA ARTACAK

sabah

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum