4/B'li sözleşmeli personel yine sükutu hayale uğratılmıştır!

4/B'li sözleşmeli personel yine sükutu hayale uğratılmıştır!
4/B li sözleşmeli kamu çalışanlarının çok büyük bir umutla beklediği Cumhurbaşkanlığı kararı 5.Şubat 2021 tarih 31387 sayı 3507 kararı sayı ile resmî gazetede yayımlanmıştır. 

Bu karara göre Türkiye Kamu-Sen olarak sözleşmeli çalışanlar adına taleplerimiz aracında olan 4/B’li (sözleşmeli) kamu personelinin, 2020 yılındakiler dahil kullanamadıkları yıllık izinlerini bir sonraki yıl da kullanabilecektir. 

Buradan bakıldığında Cumhurbaşkanlığının yayımladığı karar doğru ve memnun edici olmakla beraber beklentilerin uzağında bir karar olmuştur. KADRO,ÜNVAN ve EMEKLİLİK sorunlarının çözümünün beklenildiği bir ortamda “yıllık izin” meselesi öncelik sıralamasının gerisinde olan bir madde iken her kim ne hikmetse asıl meseleleri ötelemiştir

Meselenin bir diğer boyutu ise 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar kurulu kararı ile Sözleşmeli personel çalıştırma usul esasları yönetmenliğinin 3.maddesinin 5.fırkasına “ek olarak” Adalet Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığında çalışan sözleşmeli personellerin eklenmesi olumlu olmakla beraber diğer Bakanlıklarda çalışan sözleşmelilerin olmaması bir eksiklik olmuştur.

Tabiri caiz ise dağ fare doğurmuştur. Bir tarafta 3+1 süreli 4/b li sözleşmeliler, diğer tarafta süresiz sözleşmeliler,bir diğer tarafta 4/C den 4/B ye geçemeyen sözleşmeliler özlük haklarında yapılmasını bekledikleri değişiklikler hususunda sükutu hayale uğramıştır. 

Türkiye Kamu-Sen konfederasyonu olarakta ısrarla ifade ettiğimiz üzere; sözleşmeli personelin; belirtilen statüden kaynaklanan ve yukarıda belirttiğimiz üzere yığınla sorunu hala çözüm beklemektedir. Yine bu sorunlar, yıllar itibari ile çeşitlenerek artmaktadır. Bu haliyle bu işin kökten çözümü: sözleşmeli personel uygulamasına son vermek, kanuni bir güvenceye bağlı kadrolu bir yapıya ivedilikle geçmektir.

Mustafa Tümer
Türk Enerji-Sen Genel Başkanı

 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.