4/B'li süresiz sözleşmeli personele kadro Çalışma Bakanına soruldu

4/B'li süresiz sözleşmeli personele kadro Çalışma Bakanına soruldu
Süresiz sözleşmeli personelin kadroya alınması önerisine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BİLGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM Içtüzüğünün 96.maddeleri gereğince arz ederim.30.11.2021 Av. Burcu KÖKSAL/ CHP Afyonkarahisar Milletvekili 

1- 657 sayılı kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak çalışanların tümü için kadro çalışmanız var mıdır? 

2- 663 sayılı KHK'nın 45/A maddesinde “Sözleşmeli sağlık personelinden 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde 657 Sayılı Kanunun 4. maddesinin A bendi kapsamındaki kadrolara atanır” denilmektedir. Ancak bu hüküm niçin tüm sözleşmeli çalışanlara uygulanmamaktadır? 

3- 657 sayılı kanunun 4/B maddesine tabi personel ile 663 sayılı KHK'nın 45/A maddesine tabi personel arasında 4/B’li personel aleyhine farklar oluşmaktadır. 4/B görevde yükselme, tayin, yıllık izinlerin bir sonraki yıla devri, yurtdışı eğitimi, harcırah, kademe, derece ilerlemesi yeşil pasaport gibi haklarda ciddi farklar vardır. Sözleşmeli çalışan (4/B) her yıl sözleşme imzalamaktadır. Kadrolu memur (4/A) kurumlar arası geçiş yapabilmekte, sözleşmeli (4/B’li) memur sağlık özrü, eş mazereti, can güvenliği gibi mazeretleri olsa bile kurumlar arası geçiş yapamamaktadır. Aynı görevi yapan aynı eğitimleri almış personeller arasındaki adaletsizlikler iş yerinde çalışma huzuru ve çalışma azmi konusunda olumsuz sonuçlar yaratmaktadır. Bu konuda bu ayrımcılığın ve sıkıntıların sona ermesi için süresiz sözleşmeli personeller (4/B) için bir kadro çalışmanız var mıdır?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum