4/B'ye geçirilen 4/C'liler ve üniversiteli işçiler TBMM'de gündem oldu

4/B'ye geçirilen 4/C'liler ve üniversiteli işçiler TBMM'de gündem oldu
4/C’den 4/B’ye geçirilen personel ne istiyor? Türkiye Büyük Millet Meclisi 2021 yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde 4/C’den 4/B’ye geçirilen personel çin ek ödeme, diplomalara göre unvan, görevde yükselme TBMM'de gündeme getirildi. Görüşmelerde ayrıca Üniversite mezunu işçiler statü değişikliği talep ettiği belirtildi.. İşte o konuşmalar..

4/C’den 4/B’ye geçirilen personel ne istiyor?

SÜLEYMAN GİRGİN (Muğla) –  Sayın Bakan, kamu işçisiyken özelleştirme nedeniyle başka kamu kurumlarına geçen 4/C’liler 4/B’ye geçirildi. Geçişte harfler değişti, haklar değişmedi ve hüsrana uğratıldılar. Ne özlük hakları ne nitelikleri ne de ücretlerinde beklenen değişiklik olmadı. 4/C’den 4/B’ye geçirilen personel ne istiyor? İradesi dışında zorunlu emekliliğe tabi olmamasını, mevcut tüm 4/B’liler gibi beş yıl, on yıl, on beş yıllık kıdem ücretinden yararlanmasını, ek ödeme oranının yüzde 20 değil, mevcut tüm 4/B’ler gibi en az yüzde 70 olmasını, görevde yükselme hakkından yararlanmasını, diplomalara göre unvan verilmesini, mevcut 4/B haklarının tamamına sahip olmayı talep ediyorlar. Bu ayrımcılığa son verin, verdiğiniz sözleri yerine getirin.

Üniversite mezunu işçiler statü değişikliği talep ediyor

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Sayın Bakan, engelliler kamudaki engelli kotasının yüzde 6’ya çıkarılmasını ve 10 bin atama hakkı verilmesini istiyorlar. Bu konuda bir çalışmanız var mı? Üniversite mezunu işçiler statü değişikliği talep ediyorlar, hazineye bir yük de oluşturmuyor, yıllardır bu talepleri niçin yerine getirilmiyor?

4/B’yi değiştirip 4/C’ye geçirilen personelin talepleri

Daimî kamu işçisi 4/D olarak teknisyen, tekniker, mühendis unvanlarıyla işe başlayıp özelleştirmeler sonucu kadrolarını, maaşlarını, unvanlarını ve diğer özlük haklarını ellerinden alarak 4/C kadrosu verdiğiniz ve her seçim dönemi söz verdiğiniz “4/B sözleşmeli personel kadrosuna geçireceğiz." dediğiniz, 4/B’yi değiştirip 4/C’ye soktuğunuz 4/C’li personel unvanlarına ek ödeme ücretlerini, kıdem ücretlerini ve normal emeklilik haklarını ne zaman alacak?

Kamubiz.com ÖZEL / Ankara

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.