4/D'li ASDEP Personeline kadro Bakan'a soruldu!

4/D'li ASDEP Personeline kadro Bakan'a soruldu!
ASDEP görevlileri arasındaki 4/B ile 4/D statü farkını gidermeye yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır? 4/D statüsünde çalışan ASDEP görevlileri 4/B statüsüne geçirilerek bu fark ortadan kaldırılacak mıdır?

ASDEP görevlileri arasındaki 4/B ve 4/D statü farkının kaldırılmasına ilişkin önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK tarafından Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri uyarınca yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Züleyha GÜLÜM/ İstanbul Milletvekili 

2016 ve 2017 yıllarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılan 4/D (İşçi) Aile ve Sosyal Destek Personeli (ASDEP) alımları KPSS puan üstünlüğü sıralaması ve mülakat yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Ancak 2020 yılında alım şekli değişmeden göreve başlayan ASDEP personeli 657 sayılı Kanun çerçevesinde 4/B (Memur) statüsünde alınmıştır. Bu durum, aynı kurumda aynı unvan ile aynı işi yapan ASDEP personeli arasında statü farkına, 4/D ile çalışanların maaş ve özlük hakları bakımından mağdur olmasına yol açmıştır. Örneğin 4/B ASDEP personelinin özlük haklarında tayin hakkı (eğitim hakkı ve eş durumu) bulunurken 4/D statüsünde çalışanların tayin hakkı bulunmamaktadır. Yine 4/B personelin ücretsiz doğum izni iki yıl iken 4/D personeli için bu süre 6ay+6 ay şeklindedir. Bununla birlikte 4/B ASDEP personelin becayiş hakkı, mazeret izni ve eğitim fark ücreti varken 4/D ASDEP personeli için tüm bunlar yok sayılmaktadır. 

KPSS+ Mülakat ile taşeron işçi olarak işe alınan daha sonra 696 sayılı KHK ile zorunlu olarak 4/D işçi statüsüne geçirilen ASDEP çalışanları, sözleşmeli memurlara verilecek kadro çalışmalarına dahil edilmeyi talep etmektedir. Nitekim “İşçi ASDEP” ile “Memur ASDEP” ayrımı Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu ve farklı statülerde aynı işi yapmanın gerek çalışma yaşamını düzenleyen mevzuatlar açısından gerekse iş barışı açısından sorun oluşturduğu açıktır. 

Bu bağlamda; 

1. ASDEP görevlileri arasındaki 4/B ile 4/D statü farkını gidermeye yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır? 4/D statüsünde çalışan ASDEP görevlileri 4/B statüsüne geçirilerek bu fark ortadan kaldırılacak mıdır?

2. Bakanlığınız bünyesinde aynı alım şekline ve eşit işe rağmen farklı statü ve mevzuatlar çerçevesinde çalıştırılan ASDEP görevlilerinin özlük hakları arasındaki adaletsizlik; iş barışına ve insan onuruna yakışan iş, ücret ve sosyal güvenlik haklarının olduğu bir iş yaşamına aykırı değil midir?

3. 4/D ASDEP personelinin maaş ve özlük hakları başta olmak üzere var olan mağduriyetleri ne zaman giderilecektir? 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum