4/D'li tüm kamu çalışanlarına 4 önemli talep TBMM'de!

4/D'li tüm kamu çalışanlarına 4 önemli talep TBMM'de!
4/D'li tüm daimi işçilere tayin, terfi ve kadro hakkı tanınması ile Re'sen emekliye sevk edilme durumunu ortadan kaldırılması Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'e soruldu?

4/D'li tüm daimi işçilere tayin, terfi hakkı tanınması hakkında önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla.04.11.2022 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

1- 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçirilen işçilerin tayin ve terfi hakkı tanınması yönelik bir düzenleme düşünülmekte midir? 

2- 4/D'li tüm kamu çalışanlarına tayin hakkı verilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Daimi işçi kadrosuna geçirilen personelin resen emekliye sevk edilmesi uygulamasına son verilmesi talebine ilişkin önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla.04.11.202 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

1- Zorunlu emeklilik diye tabir ettiğimiz 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile daimi işçi kadrolarına geçirilen personellere uygulanan; 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin geçici 23. maddesinin 5. bendi iptal edilerek diğer kamu personelleri gibi istihdam edilmeleri ile ilgili bir çalışma bulunmakta mıdır? 

2- Re'sen emekliye sevk edilme durumunu ortadan kaldıracak bir çalışma var mıdır? 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.