4/D taşeron işçi maaşlarına 2019 asgari ücret zammı yansıtılacak mı?

4/D taşeron işçi maaşlarına 2019 asgari ücret zammı yansıtılacak mı?
Yaklaşık 400 TL zam ile 2019 yılı asgari ücret zammı dün açıklanmıştı. 2019 Ocak ayında asgari ücret artışı 4D kadrolu taşeron işçilerin maaşlarına yansıtılacak mı? Taşeron 4/D kamu işçileri 2019 asgari ücret zammından faydalanabilecek mi? 2017 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alınan ve toplu sözleşme ile zam alacak taşeron işçiler Ocak 2019'da zamlı asgari ücretten yararlanacak mı? Taşeron işçilerin maaşları artacak mı?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun nihai kararına göre 1 Ocak 2019’dan itibaren geçerli olacak Asgari Ücret, Brüt 2.558 TL / Net 2.020 TL olarak belirlenmiştir. Asgari ücretin 2020 TL olmasının ardından taşeron işçiler, kendilerine zam yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı.  

Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkan Fatih Öksüz kadroya geçen işçilere asgari ücret zammının yansıtılıp yansıtılmayacağı ile ilgili açıklamada bulundu.

Öksüz açıklamasında Bakanlık'ta yapmış olduğu görüşmeleri de anlatarak "Taşerondan Kadroya geçen işçiler için daha önce Bakanlıktada yapmış olduğumuz görüşmeler üzerine maalesef asgari ücret zammı yansımayacaktır.Fakat sosyal yardımlar hariç ve 2019 'daki yüzde 4 zam da maaşa yansıtıldıktan sonra maaşı asgari ücret altında kalan olursa o aradaki fark tamamlaması yapılacaktır." dedi.

Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkan Fatih Öksüz'ün açıklamasının tamamı şöyle;

"Değerli arkadaşlar asgari ücret hakkında yoğun şekilde gelen mesajlar ve aramalara cevap veremediğim için kısa bir açıklama yapma ihtiyacı duydum;

Öncelikle 2019 Asgari ücreti tüm emek camiasına hayırlı olsun.

Platform olarak talebimize yakın bir ücret olmuş olup bir nebzede olsa insanlarda memnuniyet yaratmıştır.

TAŞERON OLARAK ÇALIŞANLARA YANSIYACAK

Yansıma olayına gelince 400 tl civarındaki zammın tamamı taşeron olarak çalışan arkadaşlarımıza yanısıyacaktır.

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALIRSA FARK TAMAMLANACAK

Taşerondan Kadroya geçen işçiler için daha önce Bakanlıktada yapmış olduğumuz görüşmeler üzerine maalesef asgari ücret zammı yansımayacaktır.Fakat sosyal yardımlar hariç ve 2019 'daki yüzde 4 zam da maaşa yansıtıldıktan sonra maaşı asgari ücret altında kalan olursa o aradaki fark tamamlaması yapılacaktır.

Bu bilgi Bakanlıkla yaptığımız görüşme üzerine paylaşılmıştır."

SGK Rehberi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum