70 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı 6 Şubat 2021

70 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı 6 Şubat 2021
70 sayılı “Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İle Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” yürürlüğe girdi.

Bugün (6 Şubat 2021) yayımlanan 70 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlıkların teşkilat yapısında değişiklikler yapıldı.

Bugün yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile; 1, 2 ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde bazı değişiklikler yapıldı. Değişikliklerden  bazıları şöyle:

**Dışişleri Bakanlığına ilişkin değişiklikler

Bakanlık teşkilatında; Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü şeklinde yapılandırılırken, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü de kuruldu.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcısı kadrolarında bulunanların görevleri başkaca bir işleme gerek kalmaksızın 6 Şubat 2021 tarihi itibariyle sona erdi.

**Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin değişiklikler

Bakanlığın "Olimpik ve paralimpik sporcu” yetiştirme görevine ilişkin düzenleme yapıldı.

**İçişleri Bakanlığına ilişkin değişiklikler

Bakanlık taşra teşkilatında hudut mülki idare amiri istihdam edilebilecek. Hudut mülki idare amiri, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile atama ve diğer özlük hakları bakımından vali yardımcısına denk olacak.

İl Mahalli İdareler Müdürü unvanlı kadrolar, İdare ve Denetim Müdürü şeklinde değiştirildi. Bakanlığın görev alanına ilişkin olarak mahalli idarelere ait iş ve işlemleri taşrada yürüten idare ve denetim müdürleri, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük haklan bakımından il mahalli idareler müdürüne denk olacak.

İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatında İl Mahalli İdareler Müdürü kadrolarında bulunanlar, 6 Şubat 2021 tarihi itibariyle, kadro dereceleriyle durumlarına uygun İdare ve Denetim Müdürü kadrolarına atanmış sayıldı.

**Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin değişiklikler

Bakanlık teşkilatında; Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı yerine Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı yerine de İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü kuruldu.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı ve İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı kadrolarında bulunanların görevleri başkaca bir işleme gerek kalmaksızın 6 Şubat 2021 tarihi itibariyle sona erdi.

**Milli Savunma Bakanlığına ilişkin değişiklikler

Bakanlık, yurtdışı teşkilatı kurabilecek.

Bakanlık teşkilatında; Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı yerine Teknik Hizmetler Genel Müdürlüğü kuruldu. Bazı birimlerin görevlerinde değişiklikler yapıldı.

Teknik Hizmetler Dairesi Başkanının görevi başkaca bir işleme gerek kalmaksızın 6 Şubat 2021 tarihi itibariyle sona erdi.

**Tarım ve Orman Bakanlığına ilişkin değişiklikler

Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün görevlerinde değişiklik yapıldı.

**Ticaret Bakanlığına ilişkin değişiklikler

İç Ticaret Genel Müdürlüğünün görevlerinde değişiklik yapıldı.

**Cumhurbaşkanlığı Ofislerine ilişkin değişiklikler

Finans Ofisinin hizmet birimleri ve görevlerinde değişiklik yapıldı.

70 saylı Cumburbaşkanlığı Kararnamesinin tam metni için tıklayınız

memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum