Açığa alınan kaymakama ceza!

Açığa alınan kaymakama ceza!
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde trafik ışıklarının olduğu kavşakta 13 yaşındaki bir çocuğa çarparak ölümüne neden olan ve yapılan muayenede alkollü olduğu tespit edilen Batman’ın Gercüş ilçesi eski kaymakamı Server Sinanoğlu’nun yargılanmasına başlandı.

Batman’ın Gercüş ilçesinden 15 Temmuz günü Diyarbakır'a gelmek için yola çıkan ve Bismil ilçesinde trafik ışıklarında kontrolden çıkarak 13 yaşındaki Muhammet Çelik'e çarparak ölümüne, ışıklarda bekleyen Mustafa Oral'ın da yaralanmasına neden olan eski Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu'nun yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Kaza sonrası tutuklanan ancak ölen çocuğun ailesi ile olayda yaralanan kişinin şikâyetten vazgeçmesi üzerine tahliye edilen Sinanoğlu duruşmaya katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Sanık avukatı, bilirkişi raporuna göre ölenin asli kusurlu, müvekkilinin ise tali kusurlu olduğunu belirterek beraatını istedi.

SAVCI: HIZINI YAVAŞLATMADI

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Savcı ise delillerin toplanmış olması nedeniyle mütalaasını açıkladı.

Savcı mütalaasında, bilirkişi raporuna göre, yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu alanlarda yayalar için ışıklı işaretlerin ve uyarı levhalarının bulunduğunu, bu işaretlere uyulması kuralının ölen Muhammet Çelik tarafından ihlal edildiği için asli kusurlu olduğu belirtilmiş ise de, Kaymakam Sinanoğlu'nun alkolünde etkisiyle araç kullanan sürücülerin kavşak ve trafik ışıklarının bulunduğu veya yaya geçitlerinin olduğu alanlardan geçiş yaparken, yaya geçitlerine dikkat edip kontrollü bir şekilde geçiş yaparak hızını yavaşlatması gerekirken bunu yapmadığını belirtti.

2 YILDAN 6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Mütalaada, sanığın kavşağa giriş yaptığı andan itibaren hız limitini düşürmeyerek şehir içindeki kullanım için öngörülen hız limitinin üzerinde seyrederek gerekli özen ve yükümlülüğü yerine getirmediği kaydedildi.

Savcı, sanığın TCK'nın 85/1 maddesi uyarınca “Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı ise mütalaya karşı savunma yapmak üzere mahkemeden süre talebinde bulundu. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

ÇORUM’DA GÖREVLENDİRİLDİ

Sanık Kaymakam Server Sinanoğlu kaza sonrası açığa alınmış ve ardından görevlendirmesi İçişleri Bakanlığı kararıyla Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne yapılmıştı.
Sözcü

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.