Adalet Bakanı Gül'den 3600 ek gösterge ve sözleşmeliye kadro açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den 3600 ek gösterge ve sözleşmeliye kadro açıklaması
Bakan Gül: Adliye ve cezaevi personeline 3600 ek gösterge ve kadro çalışmamız var! TBMM Genel Kurulu'nda konuşma gerçekleştiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül adliye ve CTE personeline 3600 ek gösterge, fazla mesai ücreti ve adalet hizmetleri sınıfı oluşturulması doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bakan ayrıca 2022 yılında 12 bin yeni personel alımı gerçekleştirileceğini duyurdu.

TBMM bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Gül Adalet Bakanı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül adalet bakanlığı personeli özlük haklarına ilişkin özetle şunları söyledi: 2022 yılı içerisinde düzenlenecek 3600 ek gösterge dâhil tüm iyileştirmelerden adliye ve CTE personelimizin de yararlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi hususunda da somut neticeleri 2022’de alacağımıza inanıyoruz. Fazla mesai ücretinin kapsamı ve miktarını artıracağız. Yine, 675’deki düzenlemeyle “adalet hizmetleri sınıfı” oluşturarak bu konuda yeni bir hizmet sınıfının oluşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022’de 12 bin yeni personel alacağız.

Yargının kurucu unsuru savunmayı güçlendirecek adımlar atacaklarını kaydeden Gül, "Sanığın duruşma esnasında avukatın hukuki yardımından daha etkili şekilde yararlanabilmesi amacıyla duruşma salonu oturma düzeninde gerekli değişiklikler yapacağız. Zorunlu müdafi ücretlerini önemli ölçüde artırdık. Bu konudaki tutumumuzu ve destekleyici yaklaşımımızı sürdüreceğiz. 

Adliye ve cezaevi personeline 3600 ek gösterge çalışması

Adalet personelimizin özlük haklarının geliştirilmesi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılı içerisinde kamu personeline yapılacak 3600 ek gösterge dahil tüm iyileştirmelerden adliye ve CTE personelimizin de yararlanması konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Sözleşmeli personele kadro

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda da somut neticeleri 2022 yılında alacağımıza inanıyoruz. 

Fazla mesai ücreti

Fazla mesai ücretinin kapsamını ve miktarını artıracak ilave düzenleme üzerinde çalışıyoruz. 

Adalet hizmetleri sınıfı oluşturulması 

Bunların yanında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda adalet hizmetleri sınıfı oluşturulması doğrultusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılında teşkilatımıza 12 bin yeni personel alacağız" dedi.

12 bin yeni personel alınacak

TBMM Genel Kurulu'nda konuşma gerçekleştiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 2022 yılında 12 bin yeni personel alımı gerçekleştirileceğini duyurdu.

'2022 yılında teşkilatımıza 12 bin yeni personel alacağız.'

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.