Adalet-Sen 3600 ek gösterge, yıpranma payı, fazla mesai ve sözleşmelilere kadroyu TBMM'ye taşıdı

Adalet-Sen 3600 ek gösterge, yıpranma payı, fazla mesai ve sözleşmelilere kadroyu TBMM'ye taşıdı
Adalet-Sen, Adalet Bakanlığı personelinin 3600 ek gösterge, yıpranma payı, havuz ücretleri ve fazla mesai ile sözleşmeli olarak çalışanlara kadro talebini TBMM'ye taşıdı.

TBMM’den Adalet Bakanlığı Personeline Tam Destek!

Sendikamız yönetim kurulunca, Adalet Bakanlığı Personellerinin taleplerinin TBMM nezdindeki çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bugün TBMM’nde yapılan çalışma kapsamında, MHP İstanbul Milletvekili Arzu ERDEM, Ak Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan ESER, MHP Mersin Milletvekili Olcay KILAVUZ ve CHP Mersin Milletvekili Alpay ANTMEN makamında ziyaret edilmiştir.

Gerçekleştirilen ziyarette, Adalet Bakanlığında yaklaşık 9 yıldır sözleşmeli olarak çalışan personelin kadroya dahil edilmediği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde 3+1 sistemine göre çalışan personelin 4.yıl sonunda kadroya dahil edildiği, bu haliyle aynı modelin Adalet Bakanlığı personeli için de uygulanmasınn kaçınılmaz bir hale geldiği, mobbinglerin ortaya çıkmasında en önemli faktör olarak kabul gören yargılama usulünün değiştirilmesinin gerektiği, 3600 ek gösterge çalışmalarına bakanlığımız personelinin mutlaka dahilinin edilmesi, meslektaşlarımıza yıpranma payının verilmesi, havuz ücretlerinin yeniden ödenmeye başlaması ve fazla mesaiden mahrum bırakılan icra dairesi ve diğer çalışanlara da bu hakkın tanınması talep edilmiş, işbu konulara ilişkin raporlar kendilerine takdim edilmiştir.

Sayın milletvekillerimizce raporlar detaylı olarak irdelendikten sonra, meclis çalışmalarına esas olmak üzere, soru önergesi verilmesi, kanun tekliflerinin sunulması ve meclis gündemine getirilmesi konusunda kesin sözler alınmış olup, Adalet Bakanlığı personelinin mağduriyetinin farkında olduklarını ve bu konuda meslektaşlarımıza gereken tüm desteğin mutlaka verileceği tarafımıza bildirilmiştir.

Sayın milletvekillerimize, konuya ilişkin göstermiş oldukları hassasiyet, ilgi ve alakalarında ötürü tüm meslektaşlarımız adına ayrı ayrı teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

Adalet-Sen

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum