Adalet Yerini Buldu! Sendika Üyesi Tüm Memurlar 3 Ayda Bir 400 TL Alabilecek

Adalet Yerini Buldu! Sendika Üyesi Tüm Memurlar 3 Ayda Bir 400 TL Alabilecek
6. Dönem (2022-23) Toplu Sözleşmenin 23. Maddesine koydurdukları “% 1 barajı” ile ilgili Danıştay 12. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ADALET YERİNİ BULDU…
DANIŞTAY 12. DAİRESİNCE % 1 BARAJ KONUSU İPTAL  EDİLDİ.
SENDİKA ÜYESİ TÜM MEMURLAR 3 AYDA BİR 400 TL ALABİLECEK…

Sarı ve yandaş sendikaların; tüm taleplerinden vaz geçerek diğer sendikaları ortadan kaldırmak ve yeni sendikaların kurulmasını önlemek amacıyla  6. Dönem  (2022-23) Toplu Sözleşmenin 23. Maddesine koydurdukları “% 1 barajı” ile ilgili Danıştay  12. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Bilindiği gibi 23 Ağustos 2021 tarihinde imzalanan toplu sözleşme metnine % 1 barajı konulması karşılığında Memur-Sen (ve yancısı  Kamu-Sen) diğer bütün taleplerinden  vaz geçerek ve kendilerinden 12 gün içinde aynı bakan ile Türk-İş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde Türk-İş’in ilk yıl için % 12 + % 5’e imza atmasından bile ders almayarak   %  5 +%  7’ye imza atmıştı.

BASK ve bağlı sendikalar ile diğer bazı sendikalar Anayasaya, yasalara, yüksek yargı kararlarına ve hukuka açıkça aykırı olan % 1 barajının kaldırılması için Danıştay 12. Dairesi nezdinde dava açmıştı.

Danıştay 12. Dairesi % 1 barajı ile ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Karar uyarınca hangi sendikaya üye olursa olsun sendikali tüm memurlar Ocak 2021’den itibaren  ayda bir 400 TL alacak. Bu karar tüm memurlara hayırlı, sarı ve yandaş sendikaların da kulaklarına küpe olsun.

Şimdi sarı ve yandaş sendikalardan hesap sorma zamanı…
Emeğimizi çalanlardan hesap sorma zamanı…Şimdi ekmeğimize göz koyanlardan hesap sorma zamanı…Tüm memurları BASK ve bağlı sendikalara destek vermeye, üye olmaya çağırıyoruz

Haydi…

BASK ve bağlı sendikaların çatısı altında toplanalım.

Haydi…

Aydınlık Geleceğimizi Birlikte Kuralım.

Erkut Demirci
Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum