Ahmet Ünlü açıkladı! Sözleşmeliye kadro dışındaki seçenekler çözüm olmaz

Ahmet Ünlü açıkladı! Sözleşmeliye kadro dışındaki seçenekler çözüm olmaz
Ahmet Ünlü açıkladı! Sözleşmeliye kadro dışındaki seçenekler çözüm olmaz

Kadro verilmesi dışındaki seçenekler çözüm olmaz

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Toplu sözleşme metninde yer alan ifade sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma yapılacağına ilişkindir. Ancak bu düzenleme yapıldığında sözleşmeli personele belirli bir süre sonra kadro yolu açılmaktadır. Şuan sözleşmeli personelden bazıları belirli bir süre sonra kadroya geçebilmektedir. Böyle olunca da statü farklılığı giderilince ister istemez her sözleşmeli personele belirli bir süre sonra kadroya geçiş hakkı verilecek denilebilir. Haklı olarak kadroya geçiş imkanı olan ancak ciddi sorunlar yaşayan sözleşmeli personel yapılacak düzenlemenin kendilerine nasıl bir fayda sağlayacağını merak etmektedir. Uygulamada ciddi sorunlar yaşandığı içindir ki feryat dinmemektedir. İşte bu personelin sorunlarına nasıl bir çözüm üretileceği üzerinde de kafa yorulması gerekmektedir.

Sözleşmeli personelin kadroya geçiş serüveni

onuç olarak sözleşmeli personelin büyük bir kısmı düzenlemeden hiçbir şekilde etkilenmeyecektir denilebilir. Böyle olunca da bütün sözleşmeli personelin doğrudan kadroya geçişinin olacağını şimdiden söylemek zordur. Ancak yapılacak düzenleme belirli bir süre sonra kadroya geçişin yanında başkaca haklar sağlamazsa ciddi bir hayal kırıklığı oluşturacağını söyleyebiliriz. Belirtmek isteriz ki ortaya çıkan kadro beklentisi karşılanmadan sözleşmeli personelin feryadı dinmeyecektir.

Ahmet Ünü

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum