Aile Bakanlığı ek ders karşılığı çalışan personele kadro Meclis gündeminde

Aile Bakanlığı ek ders karşılığı çalışan personele kadro Meclis gündeminde
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine bağlı olarak ek ders karşılığı çalışan öğretmen, sosyolog, sağlık memuru, hemşire ve benzeri personelin özlük haklarında ve çalışma koşullarında birçok sorun mevcuttur. Konuya ilişkin Aksaray Milletvekili Ayhan Erel'in meclis konuşması şöyle:

AYHAN EREL (Aksaray) – Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine bağlı olarak ek ders karşılığı çalışan öğretmen, sosyolog, sağlık memuru, hemşire ve benzeri personelin özlük haklarında ve çalışma koşullarında birçok sorun mevcuttur. Kadrolu meslek elemanlarıyla aynı görev ve işlemleri sürdürmekle birlikte kadrolu personele ödenen yolluk ücretinden, yıllık izninden, süt izninden, kıdem ve ihbar tazminatından, sendikal haklardan, işsizlik maaşından ve benzeri özlük haklardan mahrum oldukları gibi sağlık özrü durumunda alınan raporları da maaşlarından sigorta günleri ve primlerinden düşürülmektedir. Hizmet alımı kapsamında çalışan personelden daha düşük ücretle çalıştırılmaktadırlar. Toplumsal sorunlar toplumun tamamını ilgilendiren sorunlardır. Fedakârca çalışan ek derslilerin kadroyla taçlandırılması hem hakkın gereği hem de sosyal devletin gerekliliğidir.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum