Aile Bakanlığı ek ders karşılığı çalışan personelin özlük hakları Bakan'a soruldu

Aile Bakanlığı ek ders karşılığı çalışan personelin özlük hakları Bakan'a soruldu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde ek ders karşılığı çalışan (sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, hemşire, fizyoterapist, öğretmen gibi meslek elemanları ) personelin özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin Bakan Derya Yanık tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle yazılı önerge verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince saygıyla arz ederim. Candan Yüceer /Tekirdağ Milletvekili 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde ek ders ücreti karşılığında sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, hemşire, fizyoterapist, öğretmen gibi meslek gruplarından personel istihdam edilmektedir. Bu grupta çalışan personeller, kadrolu meslek elemanlarıyla birlikte asıl işleri yapmakla birlikte aynı belgeleri imzalama yetkisine sahiptir. 

Bu personelin maaşı, aynı yetki ve sorumluluğa sahip olduğu kadrolu iş arkadaşlarının aldığı maaşın yaklaşık üçte biri civarındadır. Bu maaşın zaman zaman asgari ücretin bile altına düştüğü belirtilmektedir. Öte yandan bu personelin izin hakkı bulunmadığı gibi, işsizlik sigortası ve kıdem tazminatı gibi haklardan yararlanamamaktadır. Bu şekilde çalışan yaklaşık 5 bin personelin çalıştığı ifade edilmektedir. 

Bu bağlamda; 

1) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde ek ders karşılığı çalışan kaç personel bulunmaktadır? 

2) Ek ders karşılığı çalışan personelin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik Bakanlığınız tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır? 

3) Ek ders karşılığı personellere aylık ne kadar ücret ödenmektedir? 4) Ek ders karşılığı çalışan personelin maruz kaldığı haksızlıkların önlenmesi için hakkaniyete uygun aylık ücret ödenmesi için bir çalışmanız var mıdır? Varsa hangi aşamadadır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.