Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Ek Ders Karşılığı Çalışanların Talepleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Ek Ders Karşılığı Çalışanların Talepleri
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında personel ihtiyacının karşılanması amacıyla, haftalık 35 saat üzerinden tüm yıl tam zamanlı olarak, çeşitli meslek gruplarından; Sosyolog, Öğretmen, Psikolog, Sosyal çalışmacı, Hemşire, Fizyoterapist, Büro memuru, Sağlık memuru vb. Ek Ders karşılığı çalıştırılan personellere özlük haklarının verilmesi ve statü kazandirilmasini beklemektedir.

MAĞDURİYET YAŞANAN VE TALEP EDILEN HAKLAR şunlardır:

1.Kadro Hakkı Verilmesi: 11.09.2011tarih ve 28057 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 653 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13.maddesiyle 633sayılı kanuna eklenen geçici 17. Maddede ifade edildiği üzere, haftalık 24 saat okul dönemlerinde ek ders karşılığı çalışan Kur’an Kursu öğreticisi personel Diyanet İşleri Bakanlığı’nın kadrolarına geçirilmiştir. Bu yapilan karar Emsal alinaraktan Aile Bakanlığındaki Ekdersli Personeller de kadroya alınabilir.

2.Resmi ve İdari Tatillerde Sigorta Primlerinde ve Maaşlarda Yapılan Kesinti 08.07.2015 Tarih ve 105073 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ders ve Ek Ders Uygulamalarına İlişkin Genelgesinin 4.maddesi gereği: Haftalık 30 saat ve üzerinde ek ders görevi ile görevlendirilenler, söz konusu yönetmelik hükümlerince yaptıkları çalışma kısmî süreli çalışma olarak değerlendirilmeyip, aylık olağan çalışma süresi 30 iş günü üzerinden bildirilecektir. (Fakat bizler Resmî tatiller hafta içine denk gelen dini ve milli bayramlarda ücretimiz ve ssk gün primimiz eksik yatırılarak kesilmektedir)

3.Çalışma Hakkı / Ödevi ve İş Barışının Sağlanması Madde 5 – (Ek: 6/2/2014-6518/57 md.) .. İşveren, esaslı sebepler olmadıkça tam süreli çalışan işçi karşısında kısmî süreli çalışan işçiye, belirsiz süreli çalışan işçi karşısında belirli süreli çalışan işçiye farklı işlem yapamaz… MADDE 49.– Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir. (Değişik: 3.10.2001-4709/19 md.) Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır. 4.Çalışma Şartları ve Dinlenme (Yıllık izin), Nikah, Süt, Doğum, Analık İzninin Verilmesi 4857 sayılı İş Kanununun 60. Maddesine dayanılarak çıkarılan ‘Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliği’nin 13. Maddesinde ‘Kısmi süreli çalışanlar ücretli izin hakkından tam süreli çalışanlar gibi yararlanır ve farklı işleme tabi tutulamaz ‘ denilmektedir. Kısmi çalışanlar dahi izin hakkından mahrum edilemez iken tam zamanlı ek ders karşılığı çalışan personel bu haklardan mahrum edilmektedir.

5.Ders/Konferans/Seminer/ Danışmanlık Ücretleri Hakkı Ek ders karşılığı çalışanlar; kadrolu meslek elemanları ile aynı unvana sahip oldukları ve aynı eğitim ve seminerleri verdikleri ve danışmanlık yaptıkları halde herhangi bir ücret alamamaktadırlar. 6.Nöbet Ücreti Hakkı Tüm memur ve meslek elemanları ile aynı işlemleri yapan ek derslilerin; Ek Ders Genelgesinin 7. Maddesi gereği nöbet tutmaması gerekirken zaman zaman personel yetersizliğinden nöbete kaldığı, fakat herhangi bir ödeme yapılmadığı bilinmektedir.

7.Ücrette adaletsizlik MADDE 55. – Ücret emeğin karşılığıdır. Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır. İş barışının sağlanması, adalet ve eşitlik ilkesi gereği aynı işi yapan kadrolu meslek elemanları ile aynı ücretin ödenmesi gerekmektedir.

8.Yolluk hakkı 1954Tarihinde çıkarılan 6245 sayılı Harcırah. Kanununda harcırah ödenmesi gereken yol masrafı, gündelik, aile masrafı ve yer değiştirme masrafının karşılanması açık olarak belirtilmiştir. Ek Ders Karşılığı çalışanlar içindeki meslek elemanları (Sosyolog, Öğretmen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı vb.) görevleri gereği sahada incelemeye çıkmakta fakat diğer çalışanların sahip olduğu yolluk, yemek parası vb. şeyleri alamamaktadır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.