Aile Sağlığı Merkezinde çalışan personellerin mağduriyeti Meclis'e taşındı

Aile Sağlığı Merkezinde çalışan personellerin mağduriyeti Meclis'e taşındı
Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan personelin maaş ve özlük haklarındaki mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı.

BURHANETTİN BULUT (Adana) – Sayın Başkan, Sağlık Bakanlığının “Beyaz Reform” adı altında hekimlerin ve sağlık çalışanlarının maaşlarını iyileştirmek iddiasıyla çıkardığı Ek Ödeme Yönetmeliği aile sağlığı merkezinde çalışanlara uğramamıştır. Ek yönetmelikle yok sayılan, sağlık ailesinin dışına itilen ASM çalışanları açlık sınırında geçim mücadelesi vermektedir.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Tavan katsayısına takıldıkları gerekçesiyle hak ettikleri ödemeleri yapılmayan ASM çalışanları emeğin, alın terinin karşılığını alamamaktadır. “Teşvik ve destek ödemesi” adı altında yüzde 3 oranında yapılan iyileştirmede de yerine getirme şartları çok zordur.

Aile hekimliği sisteminin olmazsa olmazı olan ASM çalışanları Ek Ödeme Yönetmeliği’ndeki adaletsizliğin giderilmesini bekliyor; ek yönetmelikteki kriterler tekrar düzenlenmeli, ASM çalışanlarının hak ettiği ödeme şarta ve tavana bağlanmaksızın verilmelidir. 

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – 2005 yılında başlatılan aile hekimliği sürecinde hemşire ve hekimler kamu dışı çalışan olarak istihdam edildi. Esasen, birinci basamak sağlık hizmeti kamu gücüyle sunulmalı ve tüm aile hekimliği çalışanları kamu çalışanı kadrosuna alınmalıdır. Aile hekimleri, kamudaki meslektaşlarıyla aynı görev ve sorumlulukları yerine getirmesine, mevzuatta diğer kamu çalışanı olarak kabul edilmelerine ve sözleşme sorumlulukları tümüyle aynı olmasına rağmen aynı işi yapan meslektaşlarından daha düşük maaş almaktadır; yer değiştirme hakları kısıtlıdır; emeklilik ve kıdem tazminatı hakları kesintiye uğramaktadır; işsizlik maaşı kesintisi yapılmasına rağmen o haktan faydalanamamaktadır. Aile hekimleri ve çalışanları Cumhurbaşkanlığı açıklamalarında yine unutulmuştur. Bu haksızlık giderilmelidir, kamu kadroları verilmelidir, on-on yedi yıl aralığında çalışan hekimler bir an önce kamu kadrosuna alınarak mağduriyetleri önlenmelidir.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.