Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personeline kadro ve özlük hakları Cumhurbaşkanlığı gündeminde

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personeline kadro ve özlük hakları Cumhurbaşkanlığı gündeminde
Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelinin mali ve özlük haklarına ilişkin Belirsiz Süreli, meslek tanımı, koşulsuz tayin, eş durumu, eğitim durumu, kadro, görevde yükselme, Annelik izni, süt izni, Danışmanlık Tedbir ücreti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soruldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.  Saygılarımla. 03.11.2021 Ömer Fethi Gürer/Niğde Milletvekili 

14.04.2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yönelttiğim 7/44594 Esas Numaralı soru önergeme, 27.10.21 tarihinde “ yazılı soru önergesinde yer alan sorular Bakanlığımızın görev ve yetki alanına girmemektedir." yanıtı verilmiştir. Buna göre; 

1- 4B kadrosuna geçirilecek ASDEP Personellerinin sözleşmelerinin “Belirsiz Süreli” olarak düzenlenmesi düşünülmekte midir? 
2- ASDEP çalışanlarının meslek tanımının yapılması düşünülmekte midir? 
3- ASDEP personeli taşeron çalışanı iken ve 4D kadrosunda belirsiz süreli olarak çalışmıştır. Çalıştığı sürenin (kamuda geçirilen sürenin) dikkate alınarak “koşulsuz tayin” (eğitim hakkı 
ve eş durumu) gibi haklarının düzenlenmesine yönelik yapılan çalışmalar nelerdir? 
4- ASDEP personelinin kamuda çalıştığı sürecin tamamı işleme alınarak; kıdem, mali ve özlük haklarının düzenlemesinin yapılması düşünülmekte midir? 
5- Görevde yükselme konusunda ASDEP personellerinin 657 sayılı mevzuat kapsamında değerlendirilmesi ve sorunun iyileştirilmesi düşünülmekte midir? 
6- Annelik izni, süt izni vb. gibi konularda 657 sayılı mevzuat dikkate alınarak benzer bir 4B sözleşmesi hazırlanacak mıdır? 
7- 5395 ÇKK Danışmanlık Tedbir ücreti (EK-49), icapçılık/bilirkişilik, Emniyet ve adliyelerde çocuk ifadelerine katılım ücretlerinin ödenmesi sorununun çözümlenmesi için  yapılan çalışmalar nelerdir? 
8. Yatılı kuruluşlarda ASDEP personeline nöbet tutma görevinin verilmesi ve nöbet ücretinin ödenmesi ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?
9- ASDEP personelinin dezavantajlı kesim ile ilgilenmesi ve riskli çalışma koşullarının dikkate alınması, yıpranma durumunun göz önünde bulundurulması ve bu kapsamda özlük haklarında düzenlenmesine yönelik yapılan çalışmalar nelerdir? 

Kamubiz.com Özel /Ankara
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum