AK Parti'den 3600 ek gösterge açıklaması

AK Parti'den 3600 ek gösterge açıklaması
AK Parti gurubu adına TBMM Genel Kurulunda konuşan 3600 ek göstergeye ilişkin açıklama yapan Ankara Milletvekili Orhan Yegin 'ek gösterge konusunda bir taahhüdümüz oldu, doğru ve bu sözün gereği olarak konu edilen kadro ve unvanlarda görev yapan kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlanması gerçekleşecektir. Çünkü bu sözü evet, AK PARTİ vermiştir, evet Cumhurbaşkanımız bunu ifade etmiştir. ' dedi. Milletvekili Yegin'in ek gösterge konuşması şu şekilde..

AK PARTİ GRUBU ADINA ORHAN YEGİN (Ankara) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; İYİ PARTİ Grubunun önerisi üzerine söz almış bulunuyorum. Kıymetli milletvekilleri, AK PARTİ iktidarlarının çalışma hayatındaki yaklaşımının temeli, çalışana değer vermek, emeğin değerini artırmak, çalışma hayatının özellikle emek kesimini haklarıyla daha hızlı bir şekilde buluşturmaktır. Türkiye’de memurların baskı altında tutulduğu, sendikaların tehdit olarak görüldüğü, sendikal hakların “riskli haklar” olarak görüldüğü dönemin tarihin acı hatıralarının gömülü olduğu sayfalara aktarılması AK PARTİ dönemleri sonucunda gerçekleştirilmiştir. Güzel yurdumuzda kamu görevlileri sendikacılığında, işçi sendikacılığında sınırlamaların, yasakların sona erdirildiği, özgürlüklerin genişletildiği, çalışma hayatına hak temelli bir bakış açısının yerleştiği bir dönemi görmek ve bu dönemde yapılanların çerçevesini anlamak isteyenler 2002’den bu yana devam eden süreçte AK PARTİ’nin, bu yüce Meclisin de desteğiyle, hangi değişimleri gerçekleştirdiğine şöyle bir göz attığında: Konut edindirmede biriken paraların ve nemaların ödenmesinin, memurların toplu sözleşme hakkına sahip olmasının, memurların ve kamudaki işçilerin maaş ve ücretlerinin enflasyona karşı korunmasının, kamu görevlilerinin enflasyonun üzerinde reel maaş artışına ulaşmasının, 4/C uygulamasının sona erdirilmesinin, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin, sağlık çalışanlarının yıpranma payı ve fiilî hizmet zammına hak kazanmasının, polis ve astsubayların ek göstergelerinin 3 bine çıkarılmasının, kılık kıyafetlerimiz, farklılıklarımız, aslında bir zenginliğimiz olan farklılarımızın kamu görevinde ve eğitimde bir engel olarak önümüze dayatıldığı utançtan kurtularak büyük bir devlet anlayışına, çalışma hayatında büyük bir olgunluğa erişilmesinin de bu memlekete, bu memleketin çalışma hayatına AK PARTİ dönemlerinde nasip olduğunu çok net bir şekilde göreceklerdir. Saymakla bugün bu oturumun tamamında bitiremeyeceğimiz yenilik ve hizmetlere bu alanda AK PARTİ nice hizmetlere imza atmıştır.

Şimdi, evet, ek gösterge konusunda bir taahhüdümüz oldu, doğru ve bu sözün gereği olarak konu edilen kadro ve unvanlarda görev yapan kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlanması gerçekleşecektir. Çünkü bu sözü evet, AK PARTİ vermiştir, evet Cumhurbaşkanımız bunu ifade etmiştir. İYİ PARTİ’nin Genel Kuruldan beş on dakika önce önergeyi sunması, konuyu gerçekten önemseyip önemsemediği konusunda bize bir işaret sayılır mı, sayılmaz mı bunu bilmem ama biz memleketin, milletin önünde konuştuğumuz her meseleyi önemseriz ..

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum