AK Parti'den sivil memur olarak emekli edilen uzman çavuş açıklaması

AK Parti'den sivil memur olarak emekli edilen uzman çavuş açıklaması
AK Parti'den 2020 yılında 6000 sayılı yasa kapsamında, sivil memur olarak emekli edilen uzman çavuşlar hakkında açıklama geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuşan Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz TBMM konuşmasında sivil memur olarak emekli edilen uzman çavuşlar konusuna değindi:

MİLLÎ SAVUNMA KOMİSYONU BAŞKANI İSMET YILMAZ (Sivas)-Bir başka husus da uzman erbaşlarla ilgili.

Muhterem Başkanım, 3269 sayılı Uzman Erbaş Yasası 1986 yılında kabul edildi. Bu yasa ilk kabul edildiğinde en çok 30 yaşına, girdiği yıla kadar çalışabileceği kuralı vardı. 1991 yılında bu 35 yaşına çıkarıldı. 1993 yılında, bakın, 1986’dan 1993’e, 45 yaşına, girdikleri yıla kadar uzatılacağı ifade edildi. 1993’ten sonra yani 1986’dan 1993’e kadar “45 yaşına geldim, iyi ama bundan sonra beni kimse çalıştırmaz. Ne yapacağız? Bize emeklilik hakkı verin.” dediler. O zaman yine yasa çıktı. Ne zaman çıktı? 2010 yılında. Ne söylendi? “Doğru, uzman erbaş olarak yaptın. İşte bu kadar yıl, teşekkür ediyoruz.” ama emeklilik için Millî Savunma Bakanlığında sivil memur olarak onlara emeklilik hakkı sağlanmak üzere verilmişti, Millî Savunma Bakanlığına bağlı kurumlarda. Fakat daha sonra biz 2016 yılında uzman erbaşların çalışma yaşını 52 yaşına çıkardığımızda o zaman bir öncesinde 45 yaşına girenler dedi ki “Eğer 52 yaşına o düzenlemeyi bizim zamanımızda yapsaydınız, 6000 sayılı Yasa, o zaman biz sivil memur olarak emekli olmayacaktık, ne olacaktık? Uzman erbaş olarak emekli olacaktık.” dediler. Dolayısıyla süreç içerisinde…

Gerçekten ne hak verildiyse, en çok son dönemlerde hak verildi, daha yapılması gerekir mi? Yapılması gerekir. Haklı talepler var mı? Haklı talepleri var. Üzerinde çalışılıyor mu? Üzerinde çalışıyoruz. İnşallah, onu da önümüzdeki dönemde hep birlikte silahlı kuvvetler mensuplarımıza, uzman erbaşlarımıza, sözleşmeli subaylarımıza, astsubaylarımıza, subaylarımıza daha iyi günlerde vereceğiz. Neden? Güçlü bir ordu istiyoruz, morali yüksek bir ordu istiyoruz ve çok iyi şekilde savunma sanayisine iyi kabiliyetler, iyi yetenekler de kazandırmak istiyoruz diyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
43 Yorum