AK Parti'den vekil, ücretli ve TYP çalışanlarına kadro açıklaması

AK Parti'den vekil, ücretli ve TYP çalışanlarına kadro açıklaması
AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmasında vekil, ücretli ve TYP çalışanlarına kadro husununa açıklık getirdi.

AK PARTİ GRUBU ADINA ORHAN YEGİN (Ankara) – Hatırlanacağı üzere 2011 ve 2013 yıllarında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik birtakım kanuni düzenlemeleri hayata geçirmiştik ve yaklaşık on yıldır, kamuya alınan sözleşmeli personelin, talepleri doğrultusunda kadroya alınması için de bugün yeni bir adımı, inşallah, hep beraber atıyoruz.

Bu sefer, sözleşmeli personelin istihdamı statüsünde kalıcı bir adım olarak “3+1” formülünü getiriyor ve bundan sonraki sözleşmeli personel alımlarında üç yılını dolduran herkesin otomatik olarak kadroya geçişini mümkün kılacak bir düzenlemeyi inşallah önümüzdeki günlerde Meclisimize getireceğiz.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Başkanım, böylece, dönem dönem sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine yönelik beklentiyi de ortadan kaldırmış olacağız. Bir başka deyişle, dolaylı olarak kamuda asli istihdam türünü kadrolu personel ve daimi işçiler olarak 2’ye indirmiş olacağız; daha önce 4C geçici personel statüsünü de kaldırmış ve o statüdeki çalışanlarımızı da 4B sözleşmeli statüye almıştık.

Evet, doğru, denildiği gibi birçok kurumda farklı farklı istihdam modelleri uygulanıyor, doğru ancak atacağımız bu son adımla, asli sözleşmeli statüde istihdam edilenler dışında geriye genellikle geçici veya teknik hususlarda kurumların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik istihdam edilenler kalıyor. Şimdi, takdir edilmelidir ki kurumun süreli projeler kapsamında çalıştırdığı; örneğin AB projeleri, dünya bankası projeleri, farklı projeler kapsamında istihdam edilenler gibi veya hizmetin aksamaması için asli personel ataması yapılana kadar ücret karşılığı bir personel görevlendirildiği; örneğin vekiller gibi, ücretliler gibi veya sosyal istihdam politikasının yürütüldüğü; örneğin İŞKUR üzerinden toplum yararına program gibi...

Kamubiz.com Değerlendirme: Yapılan açıklamaya göre ücretli, vekil, geçici veya teknik hususlarda kurumların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik istihdam edilenlerin şimdilik kadroya alınmayacağını değerlendiriyoruz.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.