AK parti Yardımcı Hizmetler Sınıfını unuttu mu?

AK parti Yardımcı Hizmetler Sınıfını unuttu mu?
Kamuda sayıları yüz bini aşan Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli, iktidar tarafından unutuldu.

Çalışma hayatının başlıca sorunlarından EYT, kamuda sözleşmeli personel istihdamı ile ilgili iktidar, çözüm için düğmeye basarken, yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personelin mağduriyeti ise görmezden gelinmeye devam ediyor. 2015 yılında imzalanan toplu sözleşmede ‘Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılması imza altına alınmış, konu ile ilgili iktidar söz vermişti. Ancak hem imzanın hem de verilen sözün üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, konu ile ilgili somut bir adım atılmadı. Yardımcı Hizmet Sınıfı personelinin yaşadığı bu mağduriyete ve unutulmaya tepki gösteren Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (Savdes-Sen), “Verilen sözler tutulsun” diyerek iktidara çağrıda bulundu.

“BU SINIFIN MİADI DOLDU”
Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Savdes-Sen Emniyet Şube Başkanı Selçuk Özdemir, sayıları yüz bini aşan Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin, bağlı bulunduğu sınıf nedeniyle hem mali hem de özlük haklarında büyük mağduriyetler yaşadıklarını kaydetti. Özdemir, “Günümüzde miadı dolmuş olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılarak bu hizmet sınıfındaki mevcut personelin, eğitim durumlarına ve ihraz ettikleri unvanlara uygun hizmet sınıflarına geçirilmeleri gerekmektedir” talebinde bulundu.

milligazete/ Ahmet Sesli

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum