AK Partide gündem EYT ve memura zam..

AK Partide gündem EYT ve memura zam..
AK Parti'de 2023 seçimleri için çalışmalar devam ediyor. Milyonların beklediği EYT ve KYK öğrenim kredileri faizleriyle ilgili atılacak adımlar partinin son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında masaya yatırıldı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur, emekli ve işçilere uygulanacak zamma değinirken tarih de verdi. Ayrıca Erdoğan'ın 2023 seçimleriyle ilgili mesajı dikkat çekti.

ÖĞRENİM KREDİLERİ FAİZİ
Toplantıda torba yasaya ilişkin hazırlık da gündeme geldi. Meclise gelecek torba yasada hangi teklifler yer alacak istişare
edildi.

Torba Teklifte birçok düzenleme yer alacak. Bunların arasında öğrenim kredisi borçları da bulunuyor. Bu düzenleme ile 3 milyondan fazla gencin öğrenim kredilerindeki faiz silinecek. Yeni öğrenim kredileri için ise düzenleme yapılacak.

EYT ÇALIŞMALARI
Öte yandan milyonları ilgilendiren EYT ile ilgili çalışmaların da henüz olgunlaşmadığı öğrenildi. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Erdoğan’a bir sunum yapacağı bilgisi edinildi. Çalışmaların kısa sürede tamamlanıp meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

ERDOĞAN: "SEÇİMLERİ BİZ KAZANACAĞIZ"
2023 seçimleri için de parti kurmaylarına talimat veren Erdoğan'ın "2023 seçimlerini biz kazanacağız" dediği öğrenildi. Partide
seçim çalışmaları da başladı ve genel başkan yardımcılarının çalışmaları takipte olacağı öğrenildi. Her başkanlık ayrı çalışma yürütürken içinde vaatlerin başlıkları, beyanname, manifesto ve benzeri olan bir seçim bülteninin de hazırlandığı öğrenildi.

SEÇİM ANKETLERİ
Toplantıda anketlerdeki durum ekonominin anketlere yansıması gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan'ın özellikle ekonomik alanda yeni adımlarla vatandaşın derdine çare olunsun talimatı verdiği öğrenildi.

Toplantıda konuşulan diğer konular arasında yeni paketler, istihdam çalışmaları ve il başkanlarının yürüttüğü çalışmalar da yer aldı.

MEMUR, EMEKLİ VE İŞÇİYE ZAM
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yılbaşında memur, emekli ve işçilerin maaşlarına iyi bir zam yapılacağını da partililerle paylaştığı öğrenildi.

Mynet

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum