AK Partiden yeni 3600 ekgösterge ve sözleşmelilere kadro açıklaması

AK Partiden yeni 3600 ekgösterge ve sözleşmelilere kadro açıklaması
AK Parti Çankırı Milletvekili dünkü TBMM oturumunda 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personele ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.

3600 EK GÖSTERGE

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) –3600 ek göstergeyle ilgili bir çalışma takvimimizin olduğunu ifade etmiştim. Şu anda Çalışma Bakanımızın riyasetinde ilgili sendikalarla 2 toplantı yapıldı ve bu çalışmanın etki analizine göre, verdiğimiz sözün yerine getirileceğine ilişkin polisler...

süreç yönetimi olarak, 3600 ek göstergeyi ele alacağımızı -bu konuda daha önce de kamuoyuna deklare ettiğimiz- öğretmenlerimiz, polislerimiz, hemşirelerimiz, imamlarımız ve şube müdürlerimizle ilgili bir düzenleme yapılacağını ifade etmiştim. Ve nitekim -işte, şu anda iki görüşme yapıldı- bu konuda geniş bir spektrum içerisinde, adil ve dengeli bir şekilde, 3600 ek göstergenin nasıl düzenleneceğine ilişkin, muhataplarla hummalı ve titiz bir  çalışma yapılıyor.

Bunun sonuçlarını Sayın Çalışma Bakanımız paydaşlarıyla beraber neticelendirerek kamuoyuna duyuracaklar.

Ben dün de ifade ettim, daha evvel de ifade ettim; 1 Temmuza kadar yani bu yasama dönemi içerisinde -muhtemelen mayıs-haziran dönemi içerisinde- 3600 ek göstergeyle ilgili düzenlemeyi yüce Meclisin huzuruna milletvekillerimizin teklifi olarak getireceğimizi açık ve seçik olarak deklare ettim, sözümüzün grupça arkasındayız.

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER

Dördüncü olarak, efendim, sözleşmeli personelle ilgili bir konunun ele alınacağını Çalışma Bakanımızla yaptığımız istişare neticesinde deklare ettik. Ne zaman deklare etmiştik?

2021 Kasım ayında hem Mecliste hem de basın toplantısında 3600 ek gösterge yasalaştıktan sonra belediyelerde çalışan sözleşmeli personelimiz dâhil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personelimize ilişkin, kadroya geçirilmesine dönük olarak bir çalışma yapılacağını, bunun da müzakerelerle, diyalogla geniş katılımcı bir çerçevede karara bağlanacağını, sonucunun yine Çalışma Bakanlığımız tarafından kamuoyuna 2022 yılı içerisinde deklare edileceğini ifade etmiştim. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum