Ali Yalçın'dan Enflasyon Tepkisi! Memura Seyyanen Zam Verilsin!

Ali Yalçın'dan Enflasyon Tepkisi! Memura Seyyanen Zam Verilsin!
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, mayıs enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kamuda çalışan memurlara seyyanen zam yapılması talebine ilişkin talebini yineledi. Ali Yalçın açıklamasında, memurların enflasyon karşısında ezildiğini ve seyyanen zammın yürürlüğe konmasını dile getirdi.

Memur-Sen Genel Merkezinde açıklama yapan Ali Yalçın, Açıklanan Mayıs ayı enflasyon verileri nedeniyle kamu görevlilerinin maaşlarında yaşanan erimenin ve enflasyonun ürettiği kayıpların telafi edilmesini talep ediyoruz dedi.

"TÜİK verilerine göre 2021 Mayıs ayı enflasyonu %0,89, Ocak-Mayıs dönemi beş aylık enflasyonu ise %6,38 oldu. Bu oranlar itibariyle kamu görevlilerinin ilk altı aylık %3’lük maaş artışı enflasyonun 3.38 puan gerisinde kaldı."

"Daha keskin bir söyleyişle maaşlarda %3’lük artış gerçekleşirken, enflasyonda ise bunun 2 katının üzerinde artış gerçekleşti. Enflasyon hem maaşları eritmeye hem gelirde kayıp üretmeye hem de giderler için ayrılan tutarları büyütmeye devam ediyor, şeklindedir."

"Memur enflasyon karşısında ezilmiştir."

"Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinde Temmuz ayında %3 normal artış, %3,38 ise enflasyon farkı artışı yapılacak. Bunun anlamı ise; Temmuz ayında enflasyonun yapacağı artış, İşverenin ve hakemin yaptığı artıştan daha yüksek olacağıdır."

"Kamu işvereni, siyasi iradenin “enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözünün gereğini bihakkın icradan özenle kaçınmaktan vazgeçmelidir."

"Memur-Sen olarak; enflasyonun durdurulmasını, seyyanen zammın yürürlüğe konmasını, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde de masaya Türkiye’nin ekonomik büyümelerini yansıtan rakamlarla oturulmasını istiyor ve bekliyoruz."
sağlıkpersonelihaber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum