Ali Yalçın'dan memur ve emekli zammı çağrısı

Ali Yalçın'dan memur ve emekli zammı çağrısı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin belirlenmesinin ardından kamu görevlilerinin de kayıplarının ek zam ile telafi edilmesi gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teşkilat buluşmaları kapsamında Şanlıurfa’yı ziyaret etti. Burada üyelere seslenen Yalçın, asgari ücretin belirlenmesinin ardından kamu görevlilerinin de kayıplarının ek zam ile telafi edilmesi gerektiğini söyledi.

Memur Zammı

Yalçın, son dönemde meydana gelen ekonomik dalgalanmanın ülkedeki her vatandaş gibi kamu görevlilerinin de alım gücünü düşürdüğüne vurgu yaparak, “Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir görüşmemiz oldu. Biz kamu görevlilerinin sesi olarak; 6. Dönem Toplu Sözleşme sonrası kurdaki ve ekonomideki olağandışı dalgalanmanın telafi edilmesi gerektiğine vurgu yaptık. Memur-Sen olarak kamu çalışanlarının kayıplarına ilişkin bir ek zam yapılması konusunda mutabakata vardık. Bununla birlikte asgari ücret, açıklanan rakama göre 2022 yılı için 4.250 TL olarak belirlendi. Buna göre, 2.825 TL olan mevcut asgari ücret %50,4 oranında ve 1.425 TL artırılmış oldu. Merkez Bankası tarafından yayınlanan Piyasa Beklentileri Anketi Aralık ayı verilerine göre yılsonu enflasyon oranı %23,85 olarak belirlenmişti. Asgari ücretteki artış enflasyon verilerinin üzerinde gerçekleşti ve emekçilerin yüzünü güldürdü. Asgari ücret zammı memur için avantajdır. Hedeflenen enflasyonun değil reel enflasyonun dikkate alınması gerektiği düşüncemiz karşılık bulmuştur. Asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte Memur-Sen olarak bizler de kamu görevlilerine yapılacak olan ek zammın rakamsal boyutunun bir an önce çalışılmaya başlanması için görüşmelere başlayarak, 15 Ocak tarihine kadar bu konunun çözüme kavuşması gerektiğini vurguluyoruz. Şunun altını çizmemiz lazım; memurun alım gücü düşmüştür ve alım gücünün yükseltilmesi gerekmektedir. Piyasayı, esnafı ve milleti ekonomik yönden toparlamanın yolu; rahmetli Erbakan Hoca’nın yaptığı gibi sabit gelirli kamu görevlileri vasıtasıyla parayı piyasaya eşit şekilde dağıtmaktan geçiyor ” diye konuştu.

3600 ek gösterge ve sözleşmeli personel

Genel Başkan Yalçın, ek zammın yanı sıra 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personel konularının da gündemde olduğunu ve en kısa sürede ilgili komisyonlarla çözüme ilişkin çalışmaların başlayacağını ifade ederek, “Bakanlık hâlihazırda bir etüt çalışması gerçekleştiriyor. Biz de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Toplu sözleşme döneminde tüm meslek gruplarını kapsaması adına karar altına aldığımız 3600 ek gösterge ve göstergelerin çalışılmasına Bakanlık ve yetkili sendika olarak Memur-Sen’in komisyonlarınca çalışmaya başlanacak. Sözleşmeli personelin kadro talebine ilişkin beklentiyi de 6. Dönem Toplu Sözleşme ile karara bağladık. Sözleşmeliler konusunda bir bütünlük var gibi görünse de içerisinde 39 ayrı mevzuat, özlük hakları konusunda ise 17 fark barındırıyor. Biz istiyoruz ki aradaki fark sıfır olsun. Sözleşmeli personel sistemi daha önce denendi ve istenilen verim alınamadığı için 2011 yılındaki çabalarımızla konuyu çözdük. Şimdi yine aynı mücadeleyi veriyoruz. Yeni yıl ile birlikte başlayacak olan çalışmalarla sözleşmeliler arasındaki birçok ayrımı ortadan kaldırarak kadrolu istihdam yolunda bu sorunu da çözmüş olacağız. Bu güne kadar kamu görevlileri adına nasıl bir iyileştirme olduysa her kazanımın altında Memur-Sen’in yeri, alın teri ve imzası vardır, olmaya da devam edecektir ” dedi.

Toplu sözleşme ile elde edilen kazanımlara da değinen Yalçın, buradaki en önemli kazanımlardan birinin de toplu sözleşme ikramiyesi olduğunu söyleyerek, “Toplu sözleşme ikramiyesini 134 TL’den 2022 yılı için 400 TL’ye çıkararak bir makas oluşturduk. Bu kazanım ile örgütlü olan ile olmayan arasında bir fark ortaya koyduk. Yıllar geçtikçe toplu sözleşme ikramiyesiyle memurun cebine giren miktar artacağı gibi sendikalı ile sendikasız arasındaki fark da artmış olacak” ifadelerine yer verdi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum