Ali Yalçın'dan memur zamlarına ilişkin öneri

Ali Yalçın'dan memur zamlarına ilişkin öneri
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Enflasyon oranı verilecek zammı aştığında eşel mobil devreye girmelidir

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eşel mobil yönteminin sabit gelirliyi koruyacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Salgın ve savaş ortamının zorlukları tüm dünya ile beraber ülkemiz de ekonomik sorunlarla boğuşmak durumunda bırakıyor. Enerji ve gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar büyük sorun. Sabit gelirlileri korumak için eşel mobili tartışılmalıyız. Enflasyon kontrol altına alındığında eşel mobil yöntemi devre dışı da kalabilir. Fakat enflasyonun verilen zammı daha ilk aydan alıp götürdüğü bir ortamda sabit gelirliler için bir alım gücünden bahsedilemez. Enflasyon oranı verilecek zammı aştığında eşel mobil devreye girmeli. Ya da enflasyon farkının yansıtıldığı altı aylık dilimler üç aya düşürülerek yansıtma öne alınabilir, ezilmenin önüne geçilebilir. Alım gücünü koruyacak, kamu çalışanına nefes aldıracak yöntemleri arayıp tartışmalıyız" diye konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
17 Yorum