Ali Yalçın'dan Sözleşmeli istihdam ve Yardımcı Hizmetler, sınıfı kaldırılmalı açıklaması

Ali Yalçın'dan Sözleşmeli istihdam ve Yardımcı Hizmetler, sınıfı kaldırılmalı açıklaması
Sağlık-Sen Türkiye Buluşması, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Necdet Ünüvar, Sağlık-Sen Onursal Başkanı Mahmut Kaçar, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Sağlık-Sen İl Başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, "Bizim sendikalarımız insana ve değerlere hizmet yükünü yüklenir. Bizim sendikacılığımız; adalete dayanır, erdemden beslenir. Bizim sendikal duruşumuz; mazlumun yanında olmak, zalime karşı durmak, insandan ve insanlıktan yana taraf olmaktır" dedi.

Yalçın Talepleri Sıraladı

Konuşmasında kamu görevlilerinin haklı taleplerini de dile getiren Yalçın, 4688 sayılı yasanın değişmesi gerektiğini belirterek, talepleri şu şekilde sıraladı; "Sendikacılığın değerini artıracak olan dayanışma aidatı getirilsin ve bu kapsamda toplu sözleşme ikramiyesi 2 kat artırılsın, örgütlenmedeki sınırlamalar kaldırılsın, toplu sözleşmeler haricindeki KİK ve KPDK toplantılarında da bağlayıcı kararlar alınabilsin, yıllardır süren ve kamu görevlileri sendikacılığının elini zayıflatan grev ve siyaset yasağı kaldırılsın" diye konuştu.

Sağlık Emekçilerinin Sorunları Çözülmeli

Yalçın, sağlık emekçilerinin sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini bu noktada da Sağlık-Sen'in çözüm önerilerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek şöyle devam etti: "Sağlık çalışanları sağlıkta dönüşümü başardılar. Türkiye'nin sağlıkla ilgili sorunlarını çözmenin ön şartı ve ilk adımı; sağlık emekçilerinin beklentilerini karşılamak, Sağlık-Sen'in tekliflerini kazanım çizgisine kavuşturmaktır" dedi.

Sözleşmeli İstihdam Kalkmalı, İş Güvencesi Teminat Altına Alınmalı

Sözleşmeli istihdama da değinen Yalçın, "İş güvencesi emeğin, çalışma hayatının insan onuru bağlamında başlangıç noktasıdır. İş güvencesi yoksa, mali, sosyal ve özlük haklarının varlığı da hissedilir ve güvenilir olmak imkanından yoksundur. Kamuda kadrolu istihdam tek model olmalıdır. Sözleşmelilik kaldırılıncaya kadar, sözleşmeli görev süresi kısalmalı, süre bitince kadroya geçiş kamu kurumlarında geçerli olmalı ve özre bağlı yer değiştirme hakkı verilmeli" şeklinde konuştu.

Yalçın şöyle devam etti: Yardımcı hizmetler, Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmeli, sağlık çalışanlarının iş yükü insani sınırlara çekilmeli, nöbetten, icaba, acilden salgına, afetten felakete her an ve olayda sağlık emekçileri görevleri başında. Bu kapsamda sağlık çalışanlarının çalışma süresi fazla, personel sayısı ise az. Bu personellerin görevlerinin önemi de değeri de çok büyük ancak maaşları düşük. Sağlık alanında istihdam, personel sayısı, mali, sosyal ve özlük haklarının kapsamı artırılmalı. Döner sermaye çalışana dönmeli, ek ödeme oranları yükseltilmeli, global bütçeden pay almada öncelik emeğe verilmeli."

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
38 Yorum