Ali Yalçın'dan torba kanunla ek gösterge açıklaması! Şefler ve teknikerler başta ..

Ali Yalçın'dan torba kanunla ek gösterge açıklaması! Şefler ve teknikerler başta ..
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ek göstergede torba kanun ile düzenleme yapılması gerektiğini ifade ederek, “Ek gösterge düzenlemesi talebimizi toplu sözleşmede karara dönüştürmüştük.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ek göstergede torba kanun ile düzenleme yapılması gerektiğini ifade ederek, “ Ek gösterge düzenlemesi talebimizi toplu sözleşmede karara dönüştürmüştük. 5 milyon 300 bin kişiyi kapsayan düzenlemede bazı eksiklikler var. Şefler ve teknikerler başta olmak üzere, düzenlemede onarılması gereken hususlar, bir torba kanunla atılması gereken bazı adımlar var. Onlara ilişkin gayretimiz kesintisiz bir şekilde devam ediyor” dedi.

Samsun 1 No’lu Şube yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen törende konuşan Yalçın, 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Ek gösterge artışındaki eksiklikler giderilmelidir

3600 ek gösterge düzenlemesinde giderilmesi gereken eksiklikler olduğunu belirten Yalçın, “Önemli başlıklar geride kaldı, önümüzde çok kıymetli bir başlık var. Buna ilişkin ilk temas gerçekleşti. Biz ek gösterge düzenlemesini toplu sözleşmede karara dönüştürmüştük. 5 milyon 300 bin kişiyi kapsayan devasa bir düzenleme oldu. Bazı eksiklikleri var. Ek gösterge artışındaki eksiklikler giderilmelidir. Bu bağlamda, yönetici sınıfında yer alan şefler, enstitü-yüksekokul sekreteri ve üniversite şube müdürlerinin ek gösterge rakamları da 3600’e çıkarılmalı; ek gösterge rakamı 3600’ün altında olan bütün kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranları artırılmalıdır. Buna ilişkin gayretimiz, girişimlerimiz sürüyor” şeklinde konuştu

İstihdamı tekleştirme mücadelemizde önemli bir aşamaya geldik

Sözleşmeliler konusuna da değinen Yalçın, şunları söyledi: “Kamuda sözleşmelilerin sayısı 600 bine vardı. Verdiğimiz mücadele neticesinde 2011 yılında sözleşmeli uygulamaya son verilmiş, sözleşmeliler kadroya geçirilmişti. Sonraki yıllarda tekrar bu yola girildi. Geldiğimiz noktada önemli aşamaya vardık ve toplu sözleşmede karar aldık. Onu da bu yıl içinde çalışıp tamamlayacağız. Kısa bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bir araya geldik. İstihdamı sözleşmeliler yoluyla gerçekleştirmeyi hiçbir zaman doğru bulmadık. Biz, kamu personel sisteminin temel yaklaşımı insan onurunu öncelemek, insan haklarına saygılı olmak, saygın iş ilkesine dayanan mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartları olmalı, diyoruz. Kamu görevlilerinin, öğretmenlerin anayasal haklarını sınırlayan, aile bütünlüğünü bozan, eşleri birbirinden, çocukları da anne babalarından ayrı bırakan, eş ile iş arasında tercihte bulunmaya zorlayan sözleşmeli istihdam uygulamasına son verilmesini, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini istiyor ve bunun gerçekleşmesi için gayret gösteriyoruz. İstihdamı tekleştirme mücadelemizde önemli bir aşamaya geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız ile de bu konuyu görüştüm. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile bir araya geldik. Buradaki temel yaklaşım, bir memnuniyet üretmek arada sorunları ortadan kaldırmaktır.”

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum