Ali Yalçın: Kamuda İstihdam Kadrolu Olmalı

Ali Yalçın: Kamuda İstihdam Kadrolu Olmalı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, katıldığı TV programında çalışma hayatı gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın açıklamasında, kamuda istihdamın kadrolu olması gerektiğini söyledi.

Kamuda İstiham Kadrolu Olmalı
“Kamuda Sözleşmeliliğe Son Şurası” gerçekleştirdiklerinin altını çizen Yalçın, bu çalışmayla kamu personel sistemindeki üretilen 40’ı aşkın sözleşmelilik türünün tespit edildiğini ve farklılıkların sistem içerisindeki çalışmayı zorlaştırdığını ifade etti. Yalçın bu noktada istihdamın tek tipleşmesinin kamu personel sisteminin de yararına olacağını ifade etti.

Yalçın aile bütünlüğünün önemine de dikkat çekerek şöyle devam etti: “Sorunlar her geçen gün artıyor. İnsanlar temel haklarından mahrum kalıyor, aileler parçalanıyor. Kendisine emanet edilen çocukları eğiten öğretmenlerimiz kendi çocuklarının yüzünü göremiyor, ebeveynlik görevlerini yerine getiremiyor. O yüzden kamuda sözleşmelilik bitmeli aileler birleşmeli” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle devletin güvenliğinin tam olarak sağlandığının altını çizen Yalçın, devletin şu anda bir güvenlik sorunu olmadığını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Devletin bu noktada yeni bir adım atması gerekiyor. Tüm kamuda ayrım yapılmaksızın bir kariyer sisteminin kurulması gerekiyor. Bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni olağanüstü kıymetli hale getirecek bir yaklaşım olacaktır.”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum