Ali Yalçın: Memurlara 400 TL seyyanen zam yapılmalı

Ali Yalçın: Memurlara 400 TL seyyanen zam yapılmalı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TVNet canlı yayınına konuk olarak kamu görevlilerinin seyyanen zam beklentisini yineledi. Yalçın, geçtiğimiz toplu sözleşmede verilen enflasyon farkının memurların alım gücünün düşmesine engel olmadığını belirterek maaşlardaki kayıpların telafisi için seyyanen zam yapılması gerektiğini söyledi.

TvNet canlı yayınında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Memur-Sen’in seyyanen zam talebini bir kez daha dile getirdi.

5. Dönem Toplu Sözleşme’de Memur-Sen’in imza atmadığı zam oranlarını hatırlatan Yalçın, “Geldiğimiz nokta itibariyle 2020 yılı sonunda % 14.6 oranında bir enflasyon oranı ortaya çıktı. Sadece 1 yılda gerçekleşen bu enflasyon oranı, 2 yıllık süre için bize teklif edilmiş rakamın üstünde çıkmış. Toplu Sözleşmede enflasyon farkı doğal olarak yansıtıldı ancak verilen bu fark memurun alım gücünün koruduğu anlamına gelmiyor. Bizim zam aldığımız anlamına gelmiyor.” diye konuştu.

Verilen enflasyon farkının memurun maaşlarının eriyişine engel olamadığının altını çizen Yalçın, “Yüzdelik olarak verdikleri zam bir iki ay içinde enflasyonun altında kaldığı için o fark memurun alım gücünü düşürüyor. Toplu Sözleşme sürecinde ortaya koyduğumuz refleksin ne kadar doğru olduğunu görmüş olduk. Merkez bankasının enflasyon hedefi ile piyasanın gerçekliği arasında çok ciddi fark var. Bu kaybı telafi etmek için en düşük memur maaşının %10’u kadar tüm kamu görevlileri için bir seyyanen zam yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ağustos ayında gerçekleştirilecek toplu sözleşmeye kadar seyyanen zam müjdesini beklediklerini, aksi takdirde benzer kayıpların ve sorunların yaşanacağını söyleyen Yalçın, söz konusu talep için yetkili konfederasyon olarak çalıştıklarını  belirterek “Toplu Sözleşmeye kadar memurların alım gücündeki düşüklüğünün önüne geçilebilmesi için 400 TL seyyanen zam yapılması gerektiğini her fırsatta söylüyor ve görüşmelerimizde bu konuya özel başlık açıyoruz. Maliye bakanı ile yaptığımız görüşmede de bunun özenle altını çizdik. Ümit ediyoruz ki Toplu Sözleşme’ye girilmeden bu konuda bir adım atılır” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
19 Yorum