Ali Yalçın: Sözleşmelilere Kadro Bekliyoruz!

Ali Yalçın: Sözleşmelilere Kadro Bekliyoruz!
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeli istihdamın en yakın zamanda sonlanmasını ve kamu görevlilerine kadro verilmesi talebinde bulundu.

Konfederasyonlarının düzenlediği toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda büyük mağduriyetlere neden olan sözleşmeli istihdam ile ilgili konuştu. Yalçın, sözleşmeli istihdama en yakın zamanda son verilmesini ve kamu görevlilerinin kadrolarına kavuşması gerektiğini kaydetti. Ek gösterge ve sözleşmeliler konusunun çalışma hayatı için iki önemli başlık olduğunu belirten Yalçın, “Toplu sözleşmede aldığımız karar gereği 2022 yılı iki önemli konunun enine boyuna çalışılacak ve sonuca ulaştırılacak. Sözleşmelilere kadro ısrarımızda gerçekler de gerekçeler de haklılığımızı ortaya koyuyor. İstihdamın çeşitlendiği, kadrolu-süreli sözleşmeli-süresiz sözleşmeli-5393’lü, İHS’li gibi çeşitliliğin 39 ayrı mevzuata dönüştüğü istihdam alanı çalışma barışı açısından alarm veriyor. Bu alan toparlanmak ve çalışanın iç huzuru ve iş huzuru temin edilmek zorunda” ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMELİ İSTİHDAM SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL
Sözleşmeli istihdamın istisnai bir uygulama olarak başladığını ancak gelinen noktada bir norm haline geldiğinin altını çizen Yalçın, “Aynı camide kadrolu-süreli sözleşmeli-süresiz sözleşmeli-fahri olmak üzere farklı haklara sahip din görevlisi var. Hastanede aynı serviste yine kadrolu-süreli sözleşmeli-süresiz sözleşmeli-vekil olmak üzere farklı hemşire istihdamı var. Bu tablo ne yönetilebilir ne de sürdürülebilir bir tablodur” diye konuştu.

YÖNETİM DEĞİŞİYOR OLAN SÖZLEŞMELİ PERSONELE OLUYOR
31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası yönetimi değişen belediyelerde en büyük mağduriyeti sözleşmeli personelin yaşadığını hatırlatan Yalçın, “Belediyede 5393’e tabi sözleşmeli var. Yerel yönetimde başkan değişti mi, sözleşmeli memur ipin ucunda. İki satır yazıyla ‘Görülen lüzum üzerine işinize son verilmiştir’ denip ekmeği alınıp kapının önüne konuluyor. İşine geri dönmesini sağladığımız arkadaşlarımız var, dava süreci devam edenler var. İşini kaybettiği için canına kıyan arkadaşlarımız var maalesef. Bu sorunun çözülmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMA BİR AN ÖNCE BAŞLATILMALI
Sözleşmelilere ilişkin çalışmanın bir an önce başlatılması gerektiğini belirten Yalçın, Çalışma Bakanlığına çağrıda bulunarak, “Toplu sözleşmemizde aldığımız hüküm gereği bu konuyu çalışıp tamamlayacak ve yasal düzenleme için siyasi iradeye sunacağız bakanlıkla sosyal taraf olarak. Zamana yayılmadan zamanında adım atılsın diye ısrarımız var. Bakanlık çalışmanın başlayacağı tarihi bir an önce duyurmalı” dedi.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
17 Yorum