Ali Yalçın Toplu Sözleşme Taleplerini Sıraladı

Ali Yalçın Toplu Sözleşme Taleplerini Sıraladı
02-31 Ağustos arası memur ve memur emeklileri için 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak olan 6.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri yapılacak. Bu dönem hem iktidar için, hem Memur-Sen için kritik öneme sahip.

Özellikle son bir kaç yıldır ağır ekonomik koşullar altında geçim derdi yaşayan memurlar ve memur emeklileri, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak olan 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerini dört gözle beklemekte. 

Geçtiğimiz dönemde yapılan görüşmelerde, yetkili sendika Memur-Sen ile iktidar arasında gerçekleştirilen görüşmelerde mutabakat sağlanamamış, iktidar ağırlığında olan hakem heyeti tarafından 2020 ve 2021 yılları verilen maaş zammı memurlar ve memur emeklileri için adeta yıkım olmuştu.

2023 seçimlerine güçlü olarak girmek isteyen iktidar, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan görüşmelerde kesenin ağzını açabilecek mi?

2020 ve 2021 yıllarını kapsayan görüşmelerde mutabakata varılamamış olunmasına rağmen memura yapılan "buçuk" zamdan sorumlu tutulan Memur-Sen bu görüşmelerden yıpranmadan çıkabilecek mi?

ALİ YALÇIN TALEPLERİNİ SIRALADI...

Genel Başkan Yalçın, geçtiğimiz hafta yapmış olduğu sosyal medya paylaşımında genel olarak taleplerin şöyle sıraladı:

•Alım gücü düşen emekçinin yüzünü güldürmek için fırsattır toplu sözleşme.

•Enflasyona ezdirmemek, Refah Payı ile korumak için, •Kamuda çalışma barışını sağlamak, sözleşmeli istihdamı/ürettiği sorunları bitirmek için,

•3600 Ek Gösterge vaadini gerçekleştirmek için fırsattır.

•Gelir Vergisi adaletsizliğini gidermek ve %15’e sabitlemek için,

•Dini Bayram İkramiyesi kapsamına memurları dahil etmek için,

•Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının beklentisini karşılamak, GİH sınıfına aktarmak, öğrenim durumlarına uygun konumlandırmak için fırsattır.

•Yarım işi tamamlayıp 4/C’den 4/B’ye geçirilirken üretilen defoyu gidermek, 4/CB’yi bitirmek için,

•Derece yükselmelerinde sınırlamayı kaldırmak için,

•Görevde Yükselme/Ünvan Değişikliği Sınavında süre şartı getirmek, keyfiliği bitirmek için,

•Emekliyi gözetmek için fırsattır.

Sosyal yardımları artırmak, fazla mesaide alın terinin karşılığını vermek, ek ödeme oranlarını artırmak, taban aylıkta iyileştirme yapmak, maaş/ücretlerdeki tüm kesintilerin emekliliğe yansımasını sağlamak, hizmet kollarında beklentileri karşılamak için fırsattır toplu sözleşme.

Tüm kamu görevlileri, memur emeklileri için umudun adı ve çözümün adresi olan toplu sözleşme öncesi herkes Kurban Bayram vesilesiyle dinlenirken, kamu işveren tarafı hem dinlenmeli hem de Bayram vesilesiyle etrafı dinlemelidir. Sahada göreceği gerçek, toplu sözleşme ise fırsattır.

Sami Aydoğan/ Memurpostası

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum