Amirinizin takdiri ile 3 bin 15 TL alabilirsiniz!

Amirinizin takdiri ile 3 bin 15 TL alabilirsiniz!
Olağanüstü gayret ve çalışma gösterdiği değerlendirilen Devlet memurları para ödülü alabilmektedirler. Kurumundaki olağanüstü gayret ve çalışmaları nedeniyle Devlet memurları her defasında “3.150 TL” tutarında para ödülü alabiliyor.

Hangi hallerde, kimlere, hangi amirler tarafından ödül verilebileceği ile verilecek para ödülünün ne kadar olabileceğine ilişkin hususlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda düzenlenmiştir. Bu düzenleme kapsamında, kurumlarındaki olağanüstü gayret ve çalışmalarından dolayı Devlet memurlarına her defasında  “3.150 TL” tutarında para ödülü verilmesi söz konusu olabiliyor.

Para ödülü alabilmenin şartları

Devlet memurunun para ödülü alabilmesi için; üç defa başarı belgesi almış olması, üç defa başarı belgesi aldığı için kendisine üstün başarı belgesi verilmiş olması ve ilgili amirleri tarafından ödül verilmesinin uygun görülmüş olması gerekmektedir.

Konuya ilişkin olarak 657 sayılı Kanunda yer alan düzenlemeye göre;

**Görevli olduğu kurumda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle, kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladığı belirlenen memura başarı belgesi verilir. Memurun başarı belgesi, merkezde bağlı veya ilgili bakan, illerde vali, ilçelerde ise kaymakam tarafından verilir.

**Başarı belgesini 3 defa alan memura, üstün başarı belgesi verilir. Memurun üstün başarı belgesi, merkezde bağlı veya ilgili bakan, illerde vali, ilçelerde ise kaymakam tarafından verilir.

**Üstün başarı belgesi alan memura, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde ise vali tarafından uygun görülmesi halinde para ödülü verilir.

Ancak, memurun üstün başarı belgesi almış olması, kendisine mutlaka para ödülü verileceği anlamına gelmediği gibi, kamu kurum ve kuruluşlarında ödül verilebilecek personel sayısı da bazı sınırlamalara tabidir.

Para ödülüne ilişkin sınırlamalar

Memurlara verilecek para ödülü; her defasında verilebilecek ödül miktarı ve ödül verilebilecek personel sayısı bakımından sınırlamaya tabidir.

**Ticaret Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında, bir yıl içinde verilebilecek ödül sayısı, ilgili kurumun yılbaşındaki dolu kadro sayısının en çok binde 20’si kadar olabiliyor.

Diğer kurumlarda bir yıl içinde verilebilecek ödül sayısı ise ilgili kurumun yılbaşındaki dolu kadro sayısının en çok binde 10’u kadar olabiliyor.

**Memura bir defada verilebilecek para ödülünün miktarı, ödül verme tarihinde geçerli olan en yüksek Devlet memuru aylığının en çok %200’ü kadar olabiliyor.

Ayrıca, bir yıl içinde verilebilecek ödül sayısının aşılmaması kaydıyla, aynı memura aynı yıl içinde birden fazla ödül verilebilir.

Ödülün miktarı

Bir memura bir defada verilebilecek para ödülü miktarı, en yüksek Devlet memuru aylığının %200’üne kadar olabiliyor.

2021 yılının ilk yarısında geçerli olan aylık katsayısına göre, en yüksek Devlet memuru aylığı 1.575 TL olduğundan, memura bir defada verilebilecek ödülün miktarı da en çok “3.150 TL” tutarında olabiliyor.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.