Artık Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılmalı

Artık Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılmalı
Savdes-Sen, kamuda devam eden “yardımcı hizmetler sınıfı”nın kaldırılması için başlattığı imza kampanyası kapsamında imza standı kurdu.

Savdes-Sen, YHS statüsünün kaldırılması için imza standı kurdu…

Savunma ve Büro Destek Hizmetleri Sendikası (Savdes-Sen), kamuda büyük mağduriyetlere neden olan ‘yardımcı hizmetler sınıfı’nın kaldırılması için başlattıkları imza kampanyası kapsamında sendikalarının genel merkezi önünde imza standı kurdu.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

“ARTIK YHS KALDIRILMALI”
Kurdukları imza standı önünde basın açıklaması yapan Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz, yardımcı hizmetler sınıfı sorununa el atma vaktinin gelip geçtiğini belirterek, “Kamuda ‘mesleğe saygı’ şarttır. ‘Alın teri ve emek’ yok sayılmamalıdır. Canla başla görev yapan yardımcı hizmetler sınıfındaki personele hak ettiği değer verilmeli, 1965 yılından bugüne kangren olmuş sorunları acilen çözülmelidir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36’ncı maddesinde yer alan ‘yardımcı hizmetler sınıfı’ kaldırılmalıdır. Bu sınıfta istihdam edilen mevcut personel, herhangi bir işleme tabi tutulmaksızın eğitimlerine uygun diğer sınıflardaki kadrolara atandırılmalıdır.

1 MİLYONDAN FAZLA İMZA TOPLAMAYI HEDEFLİYORUZ
Devam eden imza kampanyaları ile ilgili de konuşan Cengiz, “15 Ağustos 2022 tarihinde başlattığımız imza kampanyamızı, 81 il ve KKTC’de görevli tüm devlet memurları, aileleri ve halkımızın desteği ile 16 Eylül 2022 tarihine kadar devam ettireceğiz. Hedefimiz, 1.100.000 imzadır. Toplanan imzaları 5 Ekim 2022 tarihine kadar dosya olarak Cumhurbaşkanlığı ile siyasi partilerimizin genel merkezlerine sunacağız” diye konuştu.

milligazete

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum