ASDEP personelinin mağduriyeti ne zaman giderilecek?

ASDEP personelinin mağduriyeti ne zaman giderilecek?
ASDEP personelinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalara ilişkin Meclise önerge verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 26/5/2021 İsmail KONCUK/ Adana Milletvekili 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde taşrada "Sosyal Hizmet Merkezlerinde" çalışan, 4D statüsünde ASDEP (Aile, Sosyal Destek Personeli); çocuk, kadın, yaşlı, engelli birimlerinde çalışan personelin özlük ve uyumsuzluk sorunları vardır. 

2016 yılında taşeron olarak işe başlayan ve alım şekli açısından KPSS puan üstünlüğü ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa uygun yapılmıştır. Nisan 2018 tarihinde 4D sürekli işçi kadrosuna alınırken, maaşları taşeronda yüzdelik dilimle (asgari tutarın %110 fazlası) verilirken bu oran kadroya geçtikten 9 ay sonra yani Ocak 2019 yılından itibaren verilmemiştir. Bu nedenle maaş oranları yıldan yıla düşerek ekonomik mağduriyet yaşamaktadırlar. 

Bu bağlamda; 

1- Bakanlıkta yapılan devir teslim töreninde eski Bakan yaptığı konuşmada, ASDEP personellerinin özlük ve uyumsuzluk sorununun çözümü için yapılan çalışmanın bittiğini yasal sürecin yeni Bakan tarafından tamamlanacağını ifade etmiştir. Bununla ilgili çalışmanız ne durumdadır? ASDEP personelinin mağduriyetinin giderileceği tarihi açıklar mısınız? 

2- ASDEP personelinin mağduriyeti devam ederken 2020 Kasım ayında aynı unvanla ayni işi yapmak suretiyle aynı kuruma 4B statüsünde 1000 kişilik ASDEP alımı yapılmıştır. Bu alım sonucunda aynı kurumda, ayni unvanla çalışan ve aynı işi yapanlar arasında ciddi maaş farkı (1000 TL'den fazla) olması nedeniyle çalışma barışının bozulmasına neden olmuştur. Bu konuda bir düzenlemeye gidilecek midir? 

3- 2020 Kasım ayında imzalanması gereken Toplu İş Sözleşmesinin hala imzalanmadığı ve çalışanların Kasım 2020 tarihinden sonraki zam oranlarını dahi alamadıkları doğru mudur? 

4- Mağdur olan 4D ASDEP personelinin "maaş ve özlük hakları” başta olmak üzere birçok konudaki mağduriyetini gidermek için gerekli adımlar atılacak mıdır? Bununla ilgili bir takvim açıklar mısınız? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum