ASPB'de çalışan meslek elemanları Milletvekili Arzu Erdem'e Seslendi

ASPB'de çalışan meslek elemanları Milletvekili Arzu Erdem'e Seslendi
Bizler; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlüklerinde Ekders Saat Ücreti karşılığında mesailerini yapan, lise, Önlisans, lisans, yüksek lisans mezunu öğretmen,sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, usta öğretici, sağlık personeli vb. meslek elemanlarıyız.

SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ ARZU ERDEM'E;

Bizler; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlüklerinde Ekders Saat Ücreti karşılığında mesailerini yapan, lise, Önlisans, lisans, yüksek lisans mezunu öğretmen,sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, usta öğretici, sağlık personeli vb. meslek elemanlarıyız. Bakanlığımızın asıl iş olan sosyal inceleme görevlerini, Sosyal Hizmet Merkezleri Hizmet Modellerini büyük bir özveriyle yerine getirmekteyiz. Bazılarımız Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerinde Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinde, Sosyal Ekonomik Destek Birimlerinde, Şehit Yakınları ve Gaziler Hizmet Birimlerinde kadrolu meslek elemanları gibi sosyal inceleme raporları yazmakta, kuruluş müdürlerince verilen görevleri özveriyle yerine getirmekteyiz. Bazılarımız Çocuk Destek Merkezinde, Çocuk Evlerinde sosyal servislerde sosyal inceleme raporları oluşturmakta veya engelli grup sorumlusu olarak çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak amacıyla çalışmaktadır. Bazılarımız Huzurevlerinde, Engelsiz Yaşam Merkezlerinde engelli ve yaşlılarımızın sağlık sorunları ile ilgilenmektedir. Aile Bakanlığının tüm Kuruluşlarında görev aldığımız gibi kadrolu meslek elemanları, Asdep personeli ile birlikte aynı işleri, bakanlığımız hizmet birimlerindeki ASIL İŞLERİ yürütmekte, aynı belgeleri imzalamaktayız.

bizler yani:
•       Ekders Saat Ücreti Karşılığında Mesailerini Yapan Meslek Elemanları  : 1.500.00 tl
Taşeron firmalar aracılığıyla çalışan:
•       Meslek Elemanı                                                                                       :3.000.00-tl   4000.00 tl
•       Temizlik görevlisi                                                                                      :2000.00 tl
•       Güvenlik görevlisi (ortaöğretim mezunu)                                                  :2250.00 tl
•       Danışma, veri otomasyon görevlisi                                                          :2500.00 tl maaş almaktadır.

Bakanlığımızca resmi olarak 01.02.2016 tarihi itibarı ile haftalık 35 saate çıkartılan çalışma saatlerimizi fiili olarak haftalık 40 saat yapmaktayız. Aldığımız ücret kuruluşlarımızda görev yapan taşeron usulü ile çalışan personellerin (çaycı, kaloriferci, güvenlik, temizlik personeli, danışma yönlendirme vb) aldığı ücretin fazlasıyla altında kalmaktadır. Resmi tatillerde, bayramlarda, idari izinlerde ve özel izinlerde maaşlarımız çalıştığımız saat üzerinde hesaplandığından ve izin günlerinde çalışmadığımız gerekçesiyle aldığımız ders ücreti daha da düşmekte ve asgari ücretin altında kalmaktadır. Bu nedenle çalışmalarımız kısmı süreli çalışma olarak hesaplanıp sigorta primlerimiz yarım ay eksik yatmaktadır.Ekders çalışanına doğum izni bile verilmezken kadrolu ve taşeron çalışanlar süt izinlerini bile çoğu kez fazladan fazlaya kullanmaktadır. Kadrolu olanlar ile ASIL İŞLERİ yaptığımız halde yıllık izin başta olmak üzere hiçbir özlük hakkımız yoktur.

Aile Bakanlığı’nda çalışan Ek dersliler ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan Ek dersliler karıştırılmaktadır. Bu karışıklık nedeniyle bazen bizlerle ilgili adım atılmak istendiğinde tereddüte düşülmektedir. Halbuki iki bakanlıkta çalışanlar arasında isim benzerliğinden başka ortak bir yoktur. Aile Bakanlığı’nda çalışan Ek dersliler 12 ay yani tüm yıl çalışırken; Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan Ek dersliler en fazla 9 ay çalışmaktadır. Aile Bakanlığı’nda çalışan Ek dersliler 35 saat üzerinden tam zamanlı olarak çalışırken; Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışanlar 30 saat ve altında kısmi zamanlı olarak çalışmaktadır. Aile Bakanlığı’nda çalışan Ek dersliler derse girmemekte; büro işleri ile sahada görev yapmakta ve saati 60 dakika olarak çalışırken; Mili Eğitim Bakanlığı’nda çalışanlar derslere girmekte ve saati 45 dakika olarak çalışmaktadır. Yine Aile Bakanlığı’nda çalışan Ek dersliler için süreklilik esas yani belirsiz süreli daimi çalışanlarken; Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan Ek dersliler sadece o sene veya birkaç ay yani süreli çalışanlar olup süreklilik yoktur. Kısaca her yönümüzle onlardan farklıyız. Bizim çalışma şeklimiz kadrolu çalışanlar ile aynı şekildedir.

Sayın Vekilim Arzu ERDEM; Biz sizden aile bakanlığı bünyesinde bu şartlarda çalışan bizler ile ilgili Meclis'te sesimizi duyurmanızı ve bir çalışma başlatmanızı arz ediyoruz. Kaldı ki Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılında Kur’an Kurslarında Valilik ve Kaymakamlık onaylarıyla ek ders ücreti karşılığı görevlendirilen veya fahri olarak görevlendirilen öğreticilerin hak mahrumiyeti yaşadığını, personel sayılarının yetersiz olduğunu, bu personellerinin zor şartlarda görevlerini sürdürdüğünü dile getirerek bu personellerinin kadroya alınması için çalışma başlatmıştır. Yapılan çalışma sonucunda 17.09.2011 tarih ve 28057 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 653 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13. Maddesine eklenen geçici 17. Maddesi uyarınca, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Ek ders ücreti karşılığı görev yapmakta olan personellerin kadroya alınması kararı alınmıştır.
Kamuda bugüne kadar tüm çalışanlariçin düzenlemeler yapıldı. Sadece bizler için yapılmadı. Kamuda bizim gibi hiçbir özlük hakkı olmadan düşük bir ücretle çalışan başka bir kesimde yoktur. Aile Bakanlığının kalbinde fedakârca ve özverili bir şekilde çalışan Ek Dersliler hakkında vakit kaybetmeden çalışma başlatılmalı ve hakettikleri 4/A (kadrolu) veya 4/B (sözleşmeli) geçirilmelidir. Bu yönde sizlerden müjdeli bir haber bekliyoruz. Teşekkür ediyoruz.

ASPB meslek elemanları / Kamubiz.com ÖZEL HABER

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.