Astsubaylar, ‘verilmeyen’ haklarını istiyor

Astsubaylar, ‘verilmeyen’ haklarını istiyor
“Ordunun belkemiği” olarak nitelendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu on binlerce astsubay, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nde yetkililere seslenerek verilen sözlerin yerine getirilmesi çağrısı yaptı.

Bugün 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü. “Ordunun belkemiği” olarak nitelendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu on binlerce astsubay, bu özel günlerini özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle buruk kutladıklarını belirtiyor.  

Kendi meslek gruplarının emekli olurken de mağdur edildiklerini ve çifte standarda maruz kaldığını savunan astsubaylar, “Subaylara emekli maaşı bağlama oranı yüzde 70-85 iken astsubay, uzman erbaş ve kıdemli binbaşı emeklilerine emekli maaşı bağlama oranı yüzde 40 ile 55 arasındadır. 2. dereceden emekli olan astsubaylar 3000 olan maaş ek göstergelerinin diğer memurlara verilmesi düşünülen 3600 ek göstergeye yükseltilmesini talep etmektedir” görüşünü dile getirdi. 

‘BİZİ UNUTMAYIN’
Subayların altı değişik isimle tazminatlar aldığını, aynı işleri yapmalarına karşın kendilerinin bu tazminatlardan faydalanamadığını belirten astsubaylar, “Siyasi ve askeri sorumlulara sesleniyoruz: Şehit olduklarında cenazelerinde ön saflarda bulunduğunuz, ‘kahraman’, ‘ordunun belkemiği’ dediğiniz bu mesleği icra edenleri lütfen unutmayın, verdiğiniz sözleri yerine getirmenizi bekliyoruz” görüşünü dile getirdi.

cumhuriyet

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum