Avukat maaşları 2021! Kamuda avukat maaşı 2021 vekâlet ücretleri ne kadar?

Avukat maaşları 2021! Kamuda avukat maaşı 2021 vekâlet ücretleri ne kadar?
Avukatların 2021 yılı yeni maaşı ne kadar oldu? 2020 Aralık zammı ile Avukat maaşı kaç para? 2021'de Avukat yeni maaşı ne kadar oldu? 2021 Ocak- Temmuz döneminde derecesine göre avukat maaşları kaç para?

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait Avukat unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları aylık maaşlarının yanı sıra vekâlet ücretinden de yararlanabiliyor.

AVUKATLAR KAMUDA NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Avukat kadrosunda olanlar, özlük haklarının iyileştirilmesini ve özellikle de 1.dereceli kadroları için belirlenmiş olan 3000 ek göstergenin 3600’e yükseltilmesini istemektedirler.

Vekâlet ücretleri

Avukat kadrosunda görev yapanlar, aylık maaşlarından ayrı olarak vekâlet ücreti de alabilmektedirler.

Avukat kadrosunda görev yapanlar, kurumları lehine karara bağlanıp tahsil olunarak ilgili kurum emanet hesabında toplanan vekâlet ücretinden, 20000 gösterge rakamının memur maaş katsayısıyla çarpımı sonucu bulunan tutarın 12 katına kadar (dağıtılacak yeterli vekâlet ücreti varsa) yıllık vekâlet ücreti ödenebiliyor. 2021 yılının ilk yarısı için geçerli olan maaş katsayısına göre, Avukatlar bu yıl en çok 37.789 TL brüt vekâlet ücreti alabilecek.

Ancak, vekâlet ücretinin tavan miktarı bu şekilde belirlenmekle birlikte, emanet hesaptaki dağıtılabilecek vekâlet ücreti miktarı ve dağıtım yapılacak personel sayısı kurumlar itibariyle farklılık gösterdiğinden, kamuda görev yapan her Avukat vekâlet ücretinden aynı miktarda yararlanamamaktadır.

Aylık maaşları

Devlet memuru olarak her derece/kademe ve kıdem yılındaki Avukat net maaşının (vekâlet ücreti hariç) 2021 yılının ilk yarısındaki aylarda (%15 vergi diliminde) ne kadar olduğu konusunda memurunyeri.com olarak hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

2021 yılının ilk yarısında Avukat net maaşı (vekalet ücreti ve aile yardımı hariç)

NOT:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışmadığı) ve çocuk yardımından yararlanmayan personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

*Vekâlet ücreti ödemesi ve çalışılan kurumlardan kaynaklı ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.

*Tabloda hizmet süresi 13 yıldan az gösterilenlerin, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılmıştır.

*Tabloda, hizmet süreleri itibariyle ulaşılabilecek derece/kademeler tahmini olarak kullanılmıştır. 

*Yabancı dil tazminatı ödemesi hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*Zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası primi ve sendika aidatı kesintileri dikkate alınmamıştır.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.