Bakan açıkladı ilk işimiz sözleşmeliler, sonra işçiler

Bakan açıkladı ilk işimiz sözleşmeliler, sonra işçiler
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı açıkladı ilk işimiz sözleşmeliler, sonra işçiler..

GEÇİCİ İŞÇİLERİN KADROSU TAMAM

Mevsimlik işçilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmayı bu ay sonunda tamamlayacaklarını söyleyen Bilgin "Çalışma programımıza uygun bir şekilde çalışıyoruz. İlk konumuz sözleşmeliler. Biz Bakanlık'ta çalışmamızı bitirmek üzereyiz. İlgili çalışma grubunu yarın çağıracağım. Ondan sonra sosyal tarafl arımızla konuyu paylaşacağız. Onların görüşlerini almıştık ama bir de birlikte değerlendireceğiz. Ondan sonra kamuoyuna açıklarız. Ayın sonunda veya eylülün ilk haftasında tamamlamış oluruz. Geçici işçiler konusunu hemen çözeceğiz. Taşeron işçiler konusunu ondan sonra ele alacağız" ifadelerini kullandı.

VERGİ DİLİMİ MALİYENİN KONUSU

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz günlerde, gelir vergisi tarife basamakları ve oranlarında işçiler lehine düzenleme yapılmasını talep etmişti. Bu konuyla ilgili de konuşan Bakan Bilgin, "Gündemimizde şu an öyle bir çalışma yok ama çözülmesi gereken bir konu. Daha çok Maliye Bakanlığının konusu. Böyle bir talep daha önce de söz konusu olmuştu, Maliye Bakanlığımıza iletmiştik. Sendikalarımız hep, 'Biz toplu sözleşme yapıyoruz, belli bir ücret ve zam alıyoruz ama yıl sonunda aynı parayı alamıyoruz' şeklinde bir talepte bulunuyorlar. Bu haklı bir talep tabii ama doğrudan doğruya Maliye Bakanlığının vergi düzenlemeleriyle ilgili bir konu" dedi.

ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMALARI ARALIKTA

Kasım ayında asgari ücrete yeni bir güncelleme yapılacağına ilişkin iddiaları da değerlendiren Bilgin "Bu konuyu aralıkta çalışacağız" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.
Türkiye

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum