Bakan Bilgin'e memura yüzde 2,5'luk refah payı soruldu

Bakan Bilgin'e memura yüzde 2,5'luk refah payı soruldu
Memura yüzde 2,5'luk refah payı verilecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e, geçen hafta yaptığı açıklama hatırlatıldı ve ek zam olup olmayacağı soruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 24 Haziran 2022 tarihinde yaptığı açıklamada "Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracağız. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40... Ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" demişti.

2022 yılının ilk altı ayındaki enflasyon verileri bugün belli oldu. Buna göre, yüzd 7'lik toplu sözleşme zammıyla birlikte 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere maaşlara yüzde 41,69 zam yapılacak.

Gazetememur.com'da 3 Temmuz 2022 tarihinde yayımlanan analizde, TBMM'nin tatile girdiği, yüzde 2,5'luk bir ek zammın verilebilmesi için Kanun gerektiği, TBMM tatilde olduğu için Temmuz'da ek zam verilemeyebileceği belirtilmişti.

Açıklanan enflasyon verileri sonrasında, herkesin aklındaki soru Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e soruldu.

Bakan Bilgin, öngörülenin üstünde bir enflasyon çıktığını, asgari ücret artışıyla memurlara seyyanen 300 ila 500 lira arasında zam yapıldığını belirtti.

Bakan Bilgin "Daha önce yılbaşında yüzde 31 zam vermiştik. Yüzde 42'yi üstüne koyarsak ciddi bir zam olduğu ortaya çıkacaktır. Görünmeyen bir şey var. Geçen hafta asgari ücret artışı yaptık. Asgari ücret artıkça vergi dışında kalan gelir oranı artıyor. 300 ila 500 lira arasında zam anlamına geliyor. Dolaysıyla seyyanen bir zam olacak. Yüzde 42 zam ve bu seyyanen artış çok ciddi bir zamdır. Enflasyonla mücadelede bunlar ciddi araçlar olmuştur. " dedi. 

Bakan Bilgin'in bu açıklamasına göre Temmuz'da yüzde 2,5'luk ek zam şeklinde bir uygulama olmayacaktır

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum