Bakan Bilgin 'tek tip sözleşmeli' açıklamasıyla ne demek istedi?

Bakan Bilgin 'tek tip sözleşmeli' açıklamasıyla ne demek istedi?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeliye kadroya hakkına ilişkin açıklamasında ne demek istedi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TRT Haberde, EYT ve sözleşmeliye kadro konularına dair soruları cevapladı. Bakan Bilgin sözleşmeliye kadro için şu sözleri kullandı.

"Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz. "

Bakan Bilgin sözleşmeli açıklamasıyla ne demek istedi?

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Bakan Bilgin yaptığı bu açıklamayla, hali hazırda birden fazla türde olan sözleşmeli statüsünün teke indirileceğini belirtmiştir.

- Şuan kamuda 4/B sözleşmeli, belediye mevzuatına göre sözleşmeli, teşkilat kanunlarına göre sözleşmeli (Diyanet, Sağlık ve Milli Eğitim) ve 4924'e tabi sözleşmeli başta olmak üzere çok sayıda sözleşmeli istihdam türü bulunmaktadır. Bakan Bilgin tüm bu sözleşmeli statülerin teke indirileceğini belirtmektedir.

- Yine Bakan Bilgin "Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz" sözleriyle kadrolu personelin sahip olduğu görevde yükselme, nakil, yurt dışına gitme gibi bazı hakların sözleşmeli personele verileceğini söylemek istemektedir.

- Yine Bakan Bilgin "kadro tahsis edeceğiz" açıklamasıyla, hali hazırda MEB, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşler Başkanlığında uygulanan 3+1 hakkının diğer kurumlardaki sözleşmeli personele de tanınacağını ima etmektedir.

DEĞERLENDİRME: Hazırlanacak kanun teklifinde tüm sözleşmelilere kadro verilebileceğini ancak kamuya sözleşmeli statüsünde personel alımına devam edileceğini, yeni girecek sözleşmeli personelin de Bakan Bilgin'in bahsettiği haklara sahip olacağını anlamaktayız.
Gazetememur.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.