Bazı memurların aylık maktu fazla çalışma ücretlerine 500 TL zam

Bazı memurların aylık maktu fazla çalışma ücretlerine 500 TL zam
Zabıta ve itfaiye personelinin aylık maktu fazla çalışma ücreti ne kadar zamlandı?

Zabıta ve itfaiye personelinin aylık maktu fazla çalışma ücretlerine 500 TL zam Mesai ücretlerine yapılan zamla birlikte memurlar dolayısıyla artık zamlı maaş alacaklar. Memurun fazla mesaisi saat başına 2.7 liradan 4 lira 40 kuruşa çıktı. 65 yaş aylığına ise zam yapılmadı. Öğrencinin kaldıkları yurt ücretlerine yüzde 81 zam yapıldı.

TBMM'ye sunulan ek bütçe yasa teklifinde kimilerini sevindiren kimilerini de üzen düzenlemeler yer aldı. Memurun mesai ücretine 1 .7 lira zam yapılırken, zabıtaların aylık maktu fazla çalışma ücretleri de yükseltildi. Sözcü'nün haberine göre ilk, orta ve lise öğrencileri ile velilerini üzecek büyük bir zam var.

Ek bütçe tasarısına göre memurların fazla çalışma ücretleri ve yurt içi harcırahlarına yüzde 61 ile yüzde 63 arasında zam yapıldı. Ek bütçenin yasalaşması halinde 2 lira 70 kuruş olan memurun saatlik fazla mesai ücreti 1.7 lira artırılarak 4 lira 40 kuruşa çıkacak.

Nüfus büyüklüğüne göre aylık 361 TL ile 667 TL arasında değişen zabıta ve itfaiye personelinin aylık maktu fazla çalışma ücretleri 584 TL ile 1.080 TL seviyesine çıkarıldı.

Memurların günlük yurt içi harcırahları da derece ve kıdemine göre 100 lira ile 129 lira seviyesine yükseltildi.

65 aylığına zam yok
Ek bütçeden 65 yaş üstü vatandaşların keyfini kaçıracak bir ayrıntı çıktı. Ek bütçe tasarısına göre 65 yaş aylığına zam yapılmayacak.

Pansiyon ücretleri 4 bin 500 liradan 8 bin 200 liraya çıktı
Ek bütçede yüzbinlerce öğrenciyi üzecek bir haber de var. İlk, orta ve lise yatılı okul pansiyon ücretleri ise 4 bin 540 liradan 8 bin 210 liraya çıktı.

sözcü

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum