Belediye şirketleri kapatılarak işçiler kadroya alınsın.

Belediye şirketleri kapatılarak işçiler kadroya alınsın.
Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı bir açıklamada ,Belediye şirketlerine işçi alınırken bazı Belediyeler tarafından uyulması gereken hususlara uyulmadığı, güvenlik soruşturması yapılmadığı,kamuda görev verilmemesi gereken kişilerin Belediye şirketleri üzerinden işe alındıklarından bahsetmişti.

Sayın Bakan bu açıklaması ile Belediye şirket işçiliğinin taşerondan hiç bir farkının olmadığının itiraf etmiştir.

2018 yılında taşeron işçiler 657 4-D sürekli işçi kadrosuna alınırken belediyede çalışan taşeron işçiler bu uygulamanın dışında bırakılarak Belediyelerin kendi kurmuş oldukları şirketlerde istihdam edilmişlerdi. Her ne kadar bazı siyasiler ve sendikalar bu uygulama ile belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alındığını beyan eden açıklamalarda bulunsalar da aslında bunun kadro olmadığı zamanla görülmüştür.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Geçtiğimiz dönem mahalli idare seçimlerinde bazı Belediyelerde şirket işçilerinin işten çıkartıldığına bizzat şahit olduk.İş güvencesi olmayan Belediye şirket İşçileri aynı zamanda kamudaki kadrolu işçilerin almış oldukları ilave tediye ücreti başta olmak üzere bir çok haklardan faydalanamamaktadır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son günlerde geçici işçiler ve taşeron işçiler ile ilgili Bakanlık tarafından çalışma yürütüldüğü açıklamıştı.

Bizlerin talebi Bakanlık tarafından yürütülen çalışmaya ek olarak İçişleri Bakanınında rahatsızlığını dile getirdiği Belediye şirketlerinin kapatılarak işçilerin kadroya geçirilmesi yönündedir.

Bu sayede Belediye şirket işçileri iş güvencesine kavuşmuş olacak, çalışanlar arasında iş barışı sağlanmış olacak ve bundan sonraki işçi alımlarında kadrolu işçi alımı olacağından kamuda çalışmaması gereken kişilerin güvenlik soruşturması ile kamuda çalışmasının önüne geçilmiş olacaktır.

Fatih ÖKSÜZ
Ülkem-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.