Büro Memur-Sen 4/B'li sözleşmelilere Cumhurbaşkanlığı ve Çalışma Bakanlığından kadro talep etti

Büro Memur-Sen 4/B'li sözleşmelilere Cumhurbaşkanlığı ve Çalışma Bakanlığından kadro talep etti
Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen 4/B sözleşmeli personelin kadroya alınması için, Cumhurbaşkanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

İlgili kurumlara gönderilen yazıda "Kamuda sözleşmeli personel 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 4/B maddesi kapsamında istihdam ediliyor. Sözleşmeliler en son Haziran 2013’te kadroya alındı” denildi.

Kadrolu personel ile sözleşmeli personel arasında ise aynı işi yapmalarına karşın hakları konusunda farklar söz konusu olduğu ifade edilen yazıda. “ Kadrolu memur görevde yükselme sınavına girebilirken, sözleşmeli personel giremiyor. Kadrolu memurun eşi özel sektörde olsa dahi eş durumu mazeret tayin hakkı varken, sözleşmeli personelin bu hakkı yok. Kadrolu memurun kullanılmayan yıllık izni bir sonraki yıla aktarılabiliyor, sözleşmeli personelin yine bu hakkı yok. Kadrolu memura tayinlerde harcırah verilirken, sözleşmeliye verilmediği” belirtildi.

Yazılı başvuruda “Sendikamız hizmet kolu kapsamındaki bakanlıklar ve kurumlarda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve ilgili kanunların revize edilerek tüm haklarının kadrolu personelin , sosyal ve özlük haklamalirı ile eşitlenmesi hususunda gereğinin yapılması” talebinde bulunuldu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum