Cezaevi memurları için sendika kuruluş başvurusu yapıldı
Ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan sivil ve üniformalı memurlar bilindiği üzere sendikaya üye olamıyordu.
Bu yasağı delmek isteyen İnfaz ve koruma memuru Mustafa Balık, uzun süredir sürdürdüğü çalışmaları resmiyete döktü.
Mustafa Balık öncülüğünde kurulan sendikanın faaliyete geçip geçmeyeceği ise merak konusu oldu. Bilindiği üzere ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlar genel idari hizmetler sınıfına mensup ancak emniyet hizmeti veriyorlar.
İnfaz koruma memurları ise uzun süredir emniyet sınıfına geçmek ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda taleplerini sosyal medya mecralarında dile getiriyorlardı. Hatta bu talepler milletvekilleri tarafından TBMM'ye kadar taşınmış ancak sonuç alınamamıştı.
Mustafa Balık tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama: ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görevli memurlar sendikası (cezaevi sendikası) 06 MS 553 kütük numarası ile resmî olarak kurulmuştur. Faaliyet izninin verilmesiyle çalışmalarımız başlayacaktır. Hayırlı olsun
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.