CHP 4/D'li kamu işçilerini TBMM gündemine taşıdı!

CHP 4/D'li kamu işçilerini  TBMM gündemine taşıdı!
4/d kamu işçisi maaşları TBMM gündem oldu! İşte CHP'den 4/D işçilerin maaş ve özlük haklarına ilişkin açıklama..

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in 696 sayılı kanun ile kadroya alınan 4/D'li personelin maaşlarına dair konuşması şöyle:

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Özensizliğe bakın, uğraştık, uğraştık, onlar geriye döndü ama birkaç sıkıntı yakıcı şekilde devam ediyor. Örneğin, Topkapı Sarayı’na gidin, Topkapı Sarayı’nda, Millî Saraylar devredilirken o zaman taşeronda olanlar sonra bir KHK’yle 4/D kadrosuna geçtiler, 4/D kadrosuna geçince şu anda 3 bin lira maaş alıyorlar. Sadece Topkapı Sarayı’nda değil, Meclisteki 4/D’li personel, Başbakanlıktayken taşeronda olup Meclise devrolan 4/D’li personel duruyor. Toplu iş sözleşmeleri bitti, uzun yıllık yapmışlardı, iki buçuk yıldır zam alamıyorlardı, şimdi de hazirana atıldı. Bu arkadaşlar yol ve yemek dâhil 3 bin lira para alıyorlar. İstanbul’da Topkapı’da güvenlik personeli yol ve yemek 450 lirayı düşünce asgari ücretin altında çalışıyor.

450 liraya evine de gidemez, yemek de yiyemez; velev ki yesin -devlet 450 uyguluyor- 3 bin liradan düştün mü asgari ücretin altında, perişan durumdalar. Bu 4/D’li personeli… İnanmayan çıksın, hemen şurada temizlik yapanlara sorsun “4/D’li var mı?” diye; 4’ünden 2’si, 3’ü “Benim.” diyor. Biri 4.500 lira alıyor, biri 3 bin lira alıyor ve toplu iş sözleşmesini hazirana bıraktık. Buna müdahale edilmesi gerekiyor, çok önemli

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum