CHP'den Memurların Yüzde 2 Sendika Barajı'na Tepki

CHP'den Memurların Yüzde 2 Sendika Barajı'na Tepki
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Yeni sendikalarının kurulmasının önü kapatılıyor. Mevcut sendikalardan yüzde 2 barajını aşamayanlar üye kaybedecek. Üye kaybeden sendikalar uzun vadede kapanacak. Kanun teklifinin yasalaşması durumunda 231 sendikanın 188'i kapanmayla yüz yüze kalacak" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, AK Parti milletvekillerinin imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan torba kanun teklifinin yasallaşması durumunda 231 sendikadan 188'inin kapanmayla yüz yüze kalacağını savundu.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'yle sendikal faaliyetlere kısıtlama getirildiğini öne sürdü. Kanun teklifine yönelik eleştirilerde bulunan Kaya, şöyle devam etti:

"Yeni sendikalarının kurulmasının önü kapatılıyor. Mevcut sendikalardan yüzde 2 barajını aşamayanlar üye kaybedecek. Üye kaybeden sendikalar uzun vadede kapanacak. Kamu emekçileri ekonomik nedenlerle istemedikleri sendikalara üye olmak zorunda kalacak ve ayrılamayacak. Kanun teklifinin yasalaşması durumunda 231 sendikanın 188'i kapanmayla yüz yüze kalacak. Erdoğan daha önce grev yapan bir sendika üyesiyken, bugün grevleri yasaklayan ve engelleyen bir isim haline geldi. Sayın Erdoğan, bir an önce İstanbul'da grev önlüğü giydiğiniz günleri hatırlayın ve o günlere dönün."
dünya

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.